nakon NAPADA NOŽEM

Sukobili se jer mu je vršnjak na Facebooku napisao da je jadan

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Sukobili se jer mu je vršnjak na Facebooku napisao da je jadan
23.03.2013.
u 18:00

Otac osumnjičenog mladića (16) ispričao se obitelji ozlijeđenog. Liječnici kažu da će ozlijeđeni mladić idući tjedan biti pušten kući
Pogledaj originalni članak

Sukob dvojice brodskih srednjoškolaca, u kojemu je jedan od njih jedva preživio napad nožem onog drugog, još uvijek je tema dana u brodskom Posavlju. Iako se po školskim hodnicima pričalo da su se dvojica šesnaestogodišnjaka posvadila zbog djevojke, neslužbeno smo doznali da sukob između njih dvojice traje već dulje vrijeme.

Zaradio ukor

Ubodeni se mladić navodno naljutio jer mu je vršnjak na Facebook-profilu napisao da je siromašan i jadan. Zbog toga ga je po izlasku iz vlaka fizički napao, na što mu je ovaj uzvratio ubodom nožem. Školska pedagoginja kazala je kako treba uzeti u obzir da je riječ o tinejdžerima kojima su jako važne neke stvari koje odraslima uopće nisu bitne.

– U školi su oba učenika korektna, učenik koji je uboden uvijek je miran, dok drugi ima nešto lošije ocjene, a dolazio je i u neke manje sukobe zbog kojih je nedavno zaradio i ukor. Nije nasilan, samo je smušen, ali ima malo duži jezik, što ga zna dovesti u neprilike – kazala je školska pedagoginja.

Zbog glasina da razred ubodenog učenika priprema osvetu napadaču, ona i psihologinja u petak su obišle oba razreda i razgovarale s učenicima. Organizirale su pedagoške radionice na kojima su im pokušale pomoći u formiranju stava o potrebi nenasilnog rješavanja sukoba. Vodstvo škole razgovaralo je i s roditeljima obaju mladića te su i jedni i drugi pokazali otvorenost za suradnju. Otac mladića osumnjičenog za nanošenje teških ozljeda uime svoje obitelji ispričao se ocu ubodenog mladića. On je prihvatio ispriku i pozvao ga da kao prijatelj dođe k njemu kad god poželi, što je drugog oca navodno rasplakalo.

– Kontaktirali smo s roditeljima osumnjičenog učenika. Rekli su nam da on jučer nije mogao doći u školu zbog odlaska na pregled u bolnicu jer ga je boljelo – rekao je ravnatelj škole.

Stanje stabilno

Liječnik koji je primio ubodenog mladića dr. Anto Lukenda kaže da je njegovo stanje stabilno i, ako ne bude nikakvih komplikacija, idući će tjedan vjerojatno biti pušten iz bolnice. Marina Šmital, zamjenica ŽDO, kazala je da još nije primila kaznenu prijavu protiv 16-godišnjaka te da će, kada je dobije, pokrenuti postupak redovitim putem.

>> Izbodeni učenik: Izudarao sam ga koljenom, no izvukao je nož

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MA
matea :)
18:09 23.03.2013.

Razlog sukoba uopće nije istinit u ovom članku. Sramota!

IW
Iwanajak
19:28 23.03.2013.

"Nije nasilan, samo je smušen, ali ima malo duži jezik, što ga zna dovesti u neprilike". Tko tu koga?!?