POKRENUTA ISTRAGA PROTIV TALIJANA

Sumnjiče ga za utaju 7,2 milijuna kuna poreza

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Rijeka: Zgrada u kojoj se nalaze Županijsko državno odvjetništvo i USKOK
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Rijeka: Zgrada u kojoj se nalaze Županijsko državno odvjetništvo i USKOK
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
privodjenje
09.11.2021.
u 07:39
Tužiteljstvo sumnja da je tako od 2014. do 2017. umanjivao osnovicu za obračun poreza u rasponu od 120.000 do tri milijuna kuna godišnje
Pogledaj originalni članak

Muškarac (60), državljanin Italije sumnjiči se  za utaju oko ukupno 7,2 milijuna kuna poreza, zbog čega je ODO  Rijeka protiv njega pokrenuo istragu.

Sumnjiči ga se da je od početka 2014. do 31. prosinca 2018. u Rijeci, kao osnivač i odgovorna osoba jednog trgovačkog društva sa sjedištem u Rijeci, neistinito prikazivao poslovanje tog trgovačkog društva. Činio je to kako ne bi plaćao porez pa ga se sumnjiči da je na temelju nevjerodostojne dokumentacije knjiženjem umanjio vrijednost na dobiti i osnovicu za obračun poreza.

Tužiteljstvo sumnja da je tako od 2014. do 2017. umanjivao osnovicu za obračun poreza u rasponu od 120.000 do tri milijuna kuna godišnje. Ukupno ga se sumnjiči  za utaju šest milijuna kuna, za koliko je oštećen proračun.

Nadalje, 60-godišnjak se sumnjiči  i da je od 1. kolovoza 2018. do 31. prosinca 2018.  iskoristio pravo na korištenje pretporeza i to tako što je umanjio porezne obveze za 1,2 milijuna kuna.  

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar Barba
Barba
09:15 09.11.2021.

Istu stvar rade Lidl, Kaufland, Spar i ostali strani lanci. Kojekakvim ulaznim fakturama umanjuju dobit u HR, prijavljuju gubitak ili pozitivnu nulu, te dobit prebacuju u domicilne zemlje. Neka probaju to napraviti u uređenijim zemljama pa da vidimo kako će se provesti.

KO
Korumpirani
08:13 09.11.2021.

Poreznici odjednom glume da rade.Pogledajte samo novu listu dužnika sve jdoo firme za 10 kuna,država napravila zakon da možeš bacati firme u blokade i otvarati nove i nikakva odgovornost ,a dugovi se gomilaju i odlaze u zastaru

Avatar southman
southman
07:54 09.11.2021.

5 g. varao na porezu i sada ga uhitili. Budala. Koliko su brzi mogao je već pobjeći na Fidži !