POGINULA U STRAVIČNOJ NESREĆI

Suprug poginule Hrvatice nalazi se na intenzivnoj, medicinske sestre pitao: 'Gdje mi je žena?'

Foto: Facebook
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Mjesto tragi?ne autobusne nesre?e kod Venecije
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Mjesto tragične autobusne nesreće kod Venecije
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Mjesto tragične autobusne nesreće kod Venecije
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Mjesto tragične autobusne nesreće kod Venecije
05.10.2023.
u 09:52
Supružnici su pred oltar stali 9. rujna u Splitu, a tri tjedna kasnije zaputili su se u Veneciju, na bračno putovanje
Pogledaj originalni članak

Jedna od osoba koje su izgubile život u stravičnoj nesreći autobusa kod Venecije bila je i jedna Hrvatica, Antonela Bakovac koja je sa svojim suprugom Markom bila na medenom mjesecu. Suprug je teško ozlijeđen te se nalazi na intenzivnoj njezi u bolnici Mirano, no nije intubiran, a prema pisanju La Repubblice navodno je i medicinske sestre pitao i gdje mu je supruga.

Supružnici su pred oltar stali 9. rujna u Splitu, a tri tjedna kasnije zaputili su se u Veneciju gdje je trebalo biti njihovo bračno putovanje. Osim poginule Antonele koja je bila u šestom mjesecu trudnoće, život je izgubilo još 20 osoba, među kojima je i 40-godišnji vozač iz Italije. Najviše poginulih, njih devetero, bilo je iz Ukrajine, a preminula su još i četiri Rumunja, tri Nijemca, dvoje Portugalaca te jedna Južnoafrikanka. Dvije djevojčice također su poginule, a velika je tragedija i što gotovo nitko od žrtava nije bio stariji od 50 godina. 

Izvori su pojasnili kako je identifikacija tijela u nekim slučajevima bila izuzetno komplicirana, a u nekim slučajevima tijelo se moglo identificirati jedino uz pomoć DNK testa. 

 POVEZANI ČLANCI:

– U kontaktu smo sa svim članovima obitelji. Ozlijeđeni su hospitalizirani u bolnicama Mestre, Treviso i Padova, svi su na intenzivnoj njezi – objasnio je generalni konzul Ukrajine u Milanu Andrej Kartiš u vezi s ukrajinskim žrtvama. 

Inače, Večernji list u posjedu je snimke nadzorne kamere na kojoj se vidi bijeli autobus kako prelazi nadvožnjak Vempa u mjestu Mestre pokraj Venecije. U jednom trenutku, sasvim iznenada, autobus pun turista pada preko ograde nadvožnjaka s visine od desetak metara.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

TU
TutoBruto
10:50 05.10.2023.

Nikako. Talijani su mila majka u odnosu na nas, nasu voznju i opcenito ponasanje u prometu. Talijani su glasniji to je jedino a ostalo mi smo prvaci. Nevjerojatno koliko primitivaca bez ikakvog znanja upravljanja vozilima se nalazi na HR cestama. Kruzni tok je gordijev cvor za 90% hrvata. Ako nekome potrubis mozes racunati minimalno sa srednjakom a najvise sa razbijenom glavom. Ekipa ne postuje propise niti ogranicenja brzine..ma sta da vam kazem.

Avatar horuk
horuk
10:08 05.10.2023.

Italija i promet. Ako smo mi vec katastrofa od nepoštovanja propisa oda su Talijani katastrofa¹⁰

DU
Deleted user
12:33 05.10.2023.

Talijani su temperamentni ali i vješti vozači.Pogledajte samo kako voze autobuse po onim uskim zakrčenim cestama ili ulicama uz obalu. Nije za vjerovati kako se mogu mimoići. Ovdje je bio neki drugi uzrok.