Susret na Pantovčaku

Grabar-Kitarović i Cvitan razgovarali o prioritetima DORH-a

Foto: Ured predsjednice
Grabar-Kitarović i Cvitan razgovarali o prioritetima DORH-a
13.03.2015.
u 19:29
Suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta te procesuiranje ratnih zločina i zaštita imovine Republike Hrvatske prioriteti su u radu državnog odvjetništva.
Pogledaj originalni članak

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas je u svom uredu na Pantovčaku razgovarala s glavnim državnim odvjetnikom Dinkom Cvitanom.

Prema priopćenju iz Ureda predsjednice, Cvitan je Grabar-Kitarović izvijestio u radu Državnog odvjetništva.

Važno je pratiti razvoj europskih standarda

"Suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta te procesuiranje ratnih zločina i zaštita imovine Republike Hrvatske, kao i u proteklom razdoblju, prioriteti su u radu državnog odvjetništva, istaknuto je u razgovoru", navodi se u priopćenju Ureda predsjednice.

Grabar-Kitarović i Cvitan su se složili u ocjeni da je jednako važno pratiti razvoj europskih standarda i trendova "kako bi ih državno odvjetništvo implementiralo u svom budućem radu".

>>Grabar-Kitarović: Neugodno su me iznenadili izvanredni otkazi Gojan i Novak Srzić

>>Grabar-Kitarović poput Merkel: 5 prosječnih plaća

>>Korektno, no nije to početak jednog divnog prijateljstva

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

DU
Deleted user
19:51 13.03.2015.

sankcioniranje i hapsenje te oduzimanje imovine stecene protuzakona za i poslije rata, zamene bi to nesto znacilo ovako sve okolisanje i na kraju nista

DU
Deleted user
22:52 13.03.2015.

Za Cvitana se može reći da se drži staljinističkih standarda a ne Europskih, ako se želi obračunati sa kriminalom i korupcijom nek krene od sebe.

PA
pavo
19:48 13.03.2015.

Europski standard je i osuda komunističkog totalitarizma. Unatoč tome poprsje zločinca Tita izloženo je i dalje u predsjedničkim dvorima, a najljepši trg u glavnom hrvatskom gradu nosi ime zločinca. Po hrvatskim gradovima ima još puno sličnih primjera. Uklanjanje svega što podsjeća na zločinački komunizam i na komunističke zločince trebalo bi biti osnovna tema razgovora predsjednice i šefa USKOK-a, jer je isticanje i štovanje bilo čega što je zločinačko - protivno europskim zakonskim standardima.