PROGNOZA

Sutra i u četvrtak kiša, stiže i zahlađenje

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
kiša
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
kiša
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
kiša
01.11.2016.
u 20:28
DHMZ: Četvrtak i petak bit će hladniji, posebice na kopnu, a u subotu će ponovno danju biti toplije
Pogledaj originalni članak

U Hrvatsku sutra stiže pogoršanje vremena, pokazuju vremenske prognoze.

DHMZ navodi kako će na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u gorju većinom biti oblačno s povremenom kišom, češće prema kraju dana. U ostalim krajevima jutro će većinom biti sunčano, a zatim slijedi postupno naoblačenje, a poslijepodne i osobito navečer kiša. Uglavnom suho zadržat će se na južnom Jadranu.

Puhat će umjeren, u gorju jak jugozapadni i južni vjetar, navečer u okretanju na sjeveroistočnjak. Na Jadranu umjereno i umjereno jako jugo i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 2 do 7, na Jadranu od 9 do 14, a najviša dnevna uglavnom između 15 i 20 °C, u gorju ponegdje malo niža.

U četvrtak će, prognozira DHMZ, biti mjestimice kiša, a na Jadranu i pljuskovi praćeni grmljavinom. Lokalno će kiša biti i obilnija, ponajprije u Dalmaciji i Lici. Poslijepodne se očekuje prestanak kiše i razvedravanje sa sjevera.

U petak će biti pretežno sunčano, u unutrašnjosti s povremenom umjerenom naoblakom, ujutro i mjestimičnom maglom. Oblačnije uz povremenu kišu zadržat će se na krajnjem jugu.

Subota će ponovno promjenljivija i oblačnija, posebice duž obale i u gorju, gdje će povremeno biti kiše.

U četvrtak će na sjevernom Jadranu zapuhati jaka bura s olujnim udarima i do kraja dana proširit će se duž ostatka obale. U petak će bura postupno slabjeti i potom u noći na subotu okrenuti na jugo. Četvrtak i petak bit će hladniji, posebice na kopnu, a u subotu će ponovno danju biti toplije.

>> Kiša se lakše podnosi uz Kabanicu

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.