Afera Podravka

Sutra odluka o puštanju Marinca, Romca i Horvata

Foto: Arhiva VL
Sutra odluka o puštanju Marinca, Romca i Horvata
14.02.2010.
u 18:17
Trojcu je zadržavanje produljeno zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Posljednji je svjedok ispitan u petak.
Pogledaj originalni članak

Hoće li Darko Marinac, bivši predsjednik uprave, njezin bivši član Saša Romac te suvlasnik Fime Milan Horvat, osumnjičeni s još trojicom za malverzacije dionicama Podravke, nakon više od tri mjeseca na slobodu, sudac istrage Krešimir Devčić trebao bi odlučiti sutra. Odvjetnici su mu u petak podnijeli zahtjev za ukidanje istražnog zatvora jer je u petak USKOK ispitao i posljednjeg svjedoka.

U siječnju je osumnjičenima produženo zadržavanje u istražnom zatvoru za najmanje dva mjeseca zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. U međuvremenu je u dva navrata proširena istraga protiv Zdravka Šestaka, bivšeg predsjednika uprave Podravke, zbog transakcija u koje su bile uključene tvrtke SMS i Gradec, čiji je vlasnik Zvonko Beljo priznao istražiteljima da ga je bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec nagovorio da “opere” 10 milijuna kuna u korist Podravke. Istraga protiv Šestaka proširena je i zbog njegova potpisa na ugovor kojim Podravka jamči mađarskoj OTP banci povrat kredita od 34 milijuna eura dionicama Ine.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

PI
Pippo9
18:40 14.02.2010.

stvorena je atmosfera za rijesavanje gorućeg problema zvanog korupcija.ali treba pustiti pravne institucije da rade svoj posao

OB
-obrisani-
18:45 14.02.2010.

Mogli bi pustiti Marinca, to je Mesićev igrač, a za Mesića i njegove zakoni ne vrijede, oni ih gaze kako žele

AB
abendblatt
20:25 14.02.2010.

Trebaih pustit i napravit\"predsjednicku svitu\" za Mesica, sad dolazi mesic na red.