nezadovoljni postupanjima Ministarstva poljoprivrede

Sutra započinju prosvjedi poljoprivrednika: Dolaze i u Zagreb, a blokirat će i granične prijelaze

Foto: Branimir Bradarić
prosvjed seljaka
Foto: Branimir Bradarić
Stožer za obranu hrvatskog sela
Foto: Branimir Bradarić
prosvjed seljaka
Foto: Branimir Bradarić
Stožer za obranu hrvatskog sela
21.11.2023.
u 13:02
Njihovi glavni zahtjevi su da se hitno prekine s eutanazijom zdravih svinja, pod hitno donese zakon kojim bi se omogućilo prometovanja zdravim svinjama i da se omoguće svinjokolje na tradicijski način
Pogledaj originalni članak

Iako se najavljivalo kako će prosvjedi poljoprivrednika, nezadovoljnih postupanjima Ministarstva poljoprivrede oko pojave afričke svinjske kuge započeti u četvrtak, njihovi prosvjedi započinju dan ranije, u srijedu. Najavio je to na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela Tomislav Pokrovac.

Prema njegovim riječima prosvjedi će organizirati širom Hrvatske kao i pred zgradom Ministarstva branitelja u Zagrebu. U Vukovarsko - srijemskoj županiji planiraju blokade graničnih prijelaza Tovarnik - Šid i Županja - Orašje. Pokrovac je pozvao sve građane da im se pridruže i podrže ih u njihovoj borbi za poljoprivrednike.

VEZANI ČLANCI:

- Naš stožer i Sindikat zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje, koji je osnovan i registriran, preuzima svu odgovornost oko prosvjeda. Želimo biti partner Vladi i Ministarstvu poljoprivrede koje zovem da dođu na sastanak na koji su pozvani i da riješimo ovaj problem - rekao je Pokrovac na današnjoj konferenciji za novinare koja je održana u Retkovcima kod Vinkovaca.

Njihovi glavni zahtjevi su da se hitno prekine s eutanazijom zdravih svinja, pod hitno donese zakon kojim bi se omogućilo prometovanja zdravim svinjama i da se omoguće svinjokolje na tradicijski način. "Pozivam sve stočare i ratare, kao i građane, da izađu s prosvjednicama na ceste i iskažu nezadovoljstvo",  rekao je predsjednik nedavno osnovanoga Sindikata zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje Duško Pavlik.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

IK
Ikarus
13:33 21.11.2023.

Hrvatska koja možda prehraniti preko 20 milijuna ljudi očekuje oskudicu i poskupljenja.kada imaš nesposobne ljude u vlasti to se i dogodilo

DU
Deleted user
13:37 21.11.2023.

Nema tu nikakvih izdajnika nego je jednostavno OTETO PROKLETO. pola slavonije nisu autohtoni slavonci već kolonizatori koji su došli na oteta imanja protjeranih i pobijenih stanovnika koji su bili krive nacionalnosti ii opredjeljenja. nijemci i mađari su najviše stradali poslije drugog svijetskog rata. Od otetog nema sreće. Ta zemlja ne daje ploda jer je prokleta.