Gastro užitak

Sve delicije s najdužeg stola u Hrvata planule za samo sat vremena

Foto: Ivica Galović/Pixsell
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Foto: Ivica Galović/Pixsell
28.05.2017.
u 09:39
Osmu godinu zaredom u Velikoj se uživalo u gastronomskim specijalitetima Najdužeg stola u Hrvata na kojem je svoje delicije i proizvode predstavilo više od 150 izlagača.
Pogledaj originalni članak

Nije bilo lako odoljeti gurmanskim izazovima u Velikoj! Oko pet tisuća posjetitelja osmu je godinu zaredom uživalo u ukusnim delicijama s Najdužeg stola u Hrvata.

Na više od pola kilometra povezanih stolova našli su se brojni gastronomski specijaliteti za prste polizati, od domaćeg kulena, kobasice, slanine, čvaraka i kotlovine preko graha, šarana na gradele, liganja i fiš paprikaša do pita, kolača, jela s tartufima... Za samo 20 kuna svaki posjetitelj mogao je degustirati svu ponuđenu hranu, ali isto tako i rakiju, likere i brojna vina po kojima je požeški kraj poznat. Najukusnija manifestacija okupila je više od 150 izlagača, OPG-ova, obrtnika, tvrtki, udruga i građana koji su u požeški kraj došli iz svih krajeva Hrvatske, ali i Rumunjske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije...

Na stolu je bilo više od 1.000 kilograma hrane, a sve ponuđeno planulo je za manje od sat vremena. - Raduje nas što iz godine u godinu imamo sve veće zanimanje izlagača. Svi oni u Veliku donose i svoje običaje i svoja tradicionalna jela i pića – rekao je Vlado Boban, načelnik Općine Velika.

Najduži stol u Hrvata kroz godine je izastao u originalni velički brend, koji se organizira u sklopu tradicionalne međunarodne folklorne smotre "Čuvajmo običaje zavičaja". Osim folklora, svi sudionici sa sobom su donijeli i dio svojih gastronomskih specijaliteta koje su na rodost posjetitelja s njima i podijelili, priuštivši im tako vrhunsku etno-gastro zabavu. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

TR
TrvtkoKomadina01
12:04 28.05.2017.

To je poniženje ljudskog dostojanstva. Grabež sa stolova i to najćešće onih koji nisu potrebiti, već proždrljivi i sirovi.

SS
sokac sa drave
13:20 28.05.2017.

Komadina zasto su ljudi prozdrljivi ako su za degustaciju platili po 20 kuna ?

NI
Nini istrijan
14:53 28.05.2017.

Ono sto meni ovdje smeta a vrlo cesto se upotrebljava je :hrvati,hrvati i hrvati!!! Kao zagrebcanin i hrvat stidim se te non-stop sovinisicke i nacionalisticke politike koja je prisutna u nasem tisku jer se na govori o gradjanima Hrvatske nego samo o hrvatima kada se zna da na ovim prostorima danasnje Hrvatske nikada nisu zivjeli samo hrvati.Ja tvrdim da nema zemlje u Evropi koja ovako flagrantno narusava prava gradjana drugih nacionalnosti i sto je jos gore prelaze preko njihove prisutnosti u nasoj lijepij kao da ne postoje.Pitam se :hocemo li ikada izaci iz te zaostale jazbine koja jos uvijek predstavlja mozgove onih koji treba da reprezentiraju nasu zemlju kao modernu demokratsku drzavu svihn gradjana bez obzira na porijeklo ili vjersku pripadnost??