Kroz crveno

Sve je više nesreća, policija u lovu na pijane i prebrze vozače

Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
Sve je više nesreća, policija u lovu na pijane i prebrze vozače
14.03.2013.
u 11:34
U veljači se dogodilo 96 nesreća, a lani, u istom mjesecu, bilo ih je tek 69. Pod utjecajem alkohola 11 vozača uzrokovalo nesreću
Pogledaj originalni članak

Nakon siječnja ove godine kad su djelatnici PU karlovačke zabilježili pad broja prometnih nesreća, smrtnih stradavanja, ali i svih drugih ekscesnih događanju na prometnicama Karlovačke županije, veljače je donijela novi obrat.

Na karlovačkom prometnom čvorištu tijekom veljače ove godine evidentirano je ukupno 96 prometnih nesreća, a u istom mjesecu prošle godine bilo ih je samo 69.

 Povećanje poginulih

 U veljači se dogodila jedna prometna nesreća s poginulim osobama, dok se lani nije dogodila niti jedna. Prometna statistika bilježi i 20 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u usporedbi sa istim vremenom 2012. kad ih je bilo 17, te 75 nesreća s materijalnom štetom, dok ih je lani u isto vrijema bilo 52.

 Iz policije upozoravaju da je u tim prometnim nesrećama smrtno stradala jedna osoba, a prošle godine poginulih nije bilo.

 Sve to ukazuje kako je veljača bio jedan od kritičnih mjeseci vezanih za promet u županiji. To je ponukalo prometne stručnjake iz policije na povećan angažman u idućem periodu.

 Represivne mjere

–Broj prometnih nesreća u odnosu na siječanj povećan je zbog loših vremenskih uvjeta, ali i brzine neprilagođene uvjetima na cestama. Shodno tome, policija će u cilju povećanja sigurnosti u cestovnom prometu provoditi pojačane preventivne, ali i represivne aktivnosti tijekom ovog mjeseca.

 Riječ je tu ponajprije o preventivnim akcijama koje se odnose na konzumaciju alkohola i preveliku brzinu – najavila je Andreja Lenard, glasnogovornica PU karlovačke.

 Prometna statistika otkriva i kako je tijekom promatranog perioda u prometnim nesrećama sudjelovalo 139 osoba. Njih čak 11 uzrokovalo je prometne nesreće zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

 Najčešći uzroci prometnih nesreća bile su greške ili propusti vozača i to brzina neprilagođena uvjetima na cestama u 60 prometnih nesreća, nepropisno prestrojavanje u 33 slučaja, te nepoštivanje prednosti prolaska u 23 prometne nesreće.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.