'SVE SU NAS STRPALI U ISTI KOŠ'

Iznajmljivači zabrinuti zbog poreza na nekretninu: 'Počeo sam sad pisati pjesmicu "Oj hrvatska mati, počni tugovati'

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Iznajmljivači zabrinuti zbog poreza na nekretninu: 'Počeo sam sad pisati pjesmicu "Oj hrvatska mati, počni tugovati'
31.08.2024.
u 08:05
Porez na nekretnine davno je trebalo uvesti. Hrvatska je jedina članica Europske unije koja ga nema, kaže ekonomski analitičar Damir Novotny

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)


Komentari 66

EJ
ejStef
10:13 31.08.2024.

Bilo je samo pitanje vremena kada će se uvesti ovaj porez, pogledajte javne strukture i koliko troše, treba to plaćati. Najgore je što se opet uvodi porez, a niti jedan drugi se ne smanjuje, tj. smanjuje se i više nego simbolično... Niti se smanjuje PDV, niti se smanjuju porezi ili druga davanja na dohodak, a poslovanje dodatno poskupljuje i uvode se novi parafiskalni nameti. Zapravo, bolje rečeno nove birokratske mjere koje će poskupiti poslovanje i povećati poreznu presiju... Ali nije to sve, da bi uhljebi imali, ukidaju se i subvencije na gorivo, struju i plin. Potpuno se ukidaju za privatni sektor, djelomično za građane, a ostaju za javni sektor. Strašno. Baš pravi pravcati uhljebistan... I onda se netko čudi što je sve skuplje nego u Njemačkoj? Pa tamo je struja jeftinija za gospodarstvo nego za javni sektor i, naročito, građane. Znaju tamo tko donosi novce i plaća sve račune... No, Hrvatska je osigurala mnoštvo privilegija za one što troše, a oni koji nešto rade i stvaraju, oni služe tim javnim strukturama i treba im uzeti što više novaca.

LU
lukarak
09:41 31.08.2024.

Naplata imovine je naplata supstance. A porez mozes platiti samo iz prihoda, ne mozes otkinuti komad stana, apartmana, vikendice, zemljista i platiti porez. Oporezovati treba dohodak, a ne imovinu. Dohodak od rada, dohodak od imovine, svejedno, ali ne samo posjedovanje imovine.

RO
RobbieSthlm
08:29 31.08.2024.

Pa udvostručenje plaća političara se mora odnekle financirat