peta isporuka 2012.

Šveđani u 3. maju preuzeli najveći tanker za prijevoz asfalta u svijetu

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
3.maj,brod (1)
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
3.maj,brod (1)
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
3.maj,brod (1)
14.12.2012.
u 15:13
Palanca Luanda trenutačno je najveći brod toga tipa u svijetu, no s njegovom se gradnjom, s obzirom na to da je riječ o prototipu, kasnilo nekoliko mjeseci.
Pogledaj originalni članak

Prvi iz serije od četiri tankera za prijevoz asfalta, brod Palanca Luanda, isporučen je u petak u brodogradilištu 3. maj švedskoj kompaniji Wisby Tankers, kao peta isporuka broda u riječkom škveru ove godine.

Gradnja serije ugovorena je za ukupno 120 milijuna dolara i preostala tri broda trebala bi biti isporučena do sredine sljedeće godine. Švedska kompanija u međuvremenu je ugovorila gradnju još sedam teglenica u riječkom 3. maju.

Palanca Luanda trenutačno je najveći brod toga tipa u svijetu, no s njegovom se gradnjom, s obzirom na to da je riječ o prototipu, kasnilo nekoliko mjeseci. Dugačak je 133, širok 23 metra i moći će prevoziti 15 tisuća tona asfalta zagrijanoga na 250 stupnjeva.

>>Uljanik daje pismo namjere za 3. maj, Brodosplit čeka EK

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KR
krka
17:31 14.12.2012.

Bravo majstori, samo se nadam da se Vaši šefovi, kak to biva u Hrvatskoj nisu pogodili za 120 miljuna, a brod je koštal 135 miljuna. Da nebu po narodnoj: ''bitno da se dela, nema veze ak se i ne zaradi''. Još jednom:bravo!