"ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA"

Svjedok poljuljao Zečevićev alibi?

05.11.2002.
u 00:00
* U spis je dostavljen i slip American Expressa Nikice Jelavića od 27. studenoga 1999., kad je prema optužnici u 1.25 iz "zolje" pucano u Vjeku Sliška. Prema dopisu, Jelavić je benzin kupovao u 1.01 sati
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Vaso Bojić (43), jedan od tzv. alibi-svjedoka Davora Zečevića Zeca, jučer je na suđenju "zločinačkoj organizaciji" nesigurnim glasom opisao svoj susret sa Zecom u noći kad je ubijen Željko Šobot. Kazao je da se te noći vraćao iz kafića "Stara Knežija", a kod telefonske govornice ispred svoje zgrade susreo je Zeca. S njim je razgovarao oko pola sata, možda sat, a Zec mu je kazao da mora nazvati djevojku.

- Bilo je negdje oko pola devet, petnaest do deset kad smo se sreli. To mi se usjeklo u pamćenje jer me dan dva nakon toga Zec susreo i kazao da je zbog ubojstva bio na policiji. Ispričavao mi se jer me naveo kao osobu s kojom je bio određeno vrijeme te večeri, a meni je bilo čudno što je bio u policiji jer je dobar dečko. Poslije, kad je uhićen, potražio sam njegovu setru i rekao da ću ako treba svjedočiti o tomu - kazao je Bojić.

Kako je Zečević u svojoj obrani, opisujući taj susret s Bojićem kazao da su razgovarali gotovo sat kasnije, sudac Ratko Šćekić upitao je svjedoka sjeća li se točno vremena. Bojić je prvo odgovorio kako on nikad ne nosi sat, te da se vjerojatno sve dogodilo onako kako je rekao. No, kad mu je Šćekić predočio iskaz druge dvojice tzv. alibi-svjedoka - Hrvoja Bojanovića (28) i Ivana Matekovića (29), koji su tvrdili da je Zec oko 22 sata bio s njima u kafiću "Viliju", svjedok je odgovorio:

- Onda je moguće da vrijeme koje sam ja naveo nije točno. Ako su svjedoci prije mene tako rekli, moguće je da sam se ja zabunio.

Bojanović i Mateković jučer su inače svjedočili kako je Zec s Davorinom Sobjeslavskim i Veliborom Momčilovićem u noći Šobotova ubojstva, oko 22 sata, bio s njima u kafiću "Viliju". Obojica su kazali kako su se u kafiću zadržali oko pola sata, možda sat, a kao posljednji gosti izišli su zajedno.

U spis je dostavljen i slip American Expressa Nikice Jelavića od 27. studenoga 1999., kad je prema optužnici u 01.25 iz "zolje" pucano u Vjeku Sliška. Naime, Jelavić je u svojoj obrani tvrdio kako je u to vrijeme na benzinskoj pumpi u Jagićevoj kupovao benzin, a prema dopisu American Expressa on je na pumpi bio u 01.01. No, American Express dostavio je i podatke prema kojima je Jelavićevom karticom benzin plaćan na pumpi u Kranjčevićevoj 1. i 6. prosinca 1999., kad je on već bio u pritvoru. Kako iz dopisa nije jasno je li se tom karticom u Jelavićevo ime koristio netko iz njegova poduzeća "Palma", Jelavić će to objasniti u nadopuni svoje obrane.

I. Jakelić

Pogledajte na vecernji.hr