Podignuta optužnica

Svog kuma zatočio u vikendici pa tukao žaračem i kundakom puške

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Svog kuma zatočio u vikendici pa tukao žaračem i kundakom puške
16.03.2012.
u 12:16
Podignuta optužnica protiv Dražena Takača zbog premlaćivanja osječkog poduzetnika Ramiza Pandžića
Pogledaj originalni članak

Podnesena je optužnica protiv Osječanina Dražena Takača zbog premlaćivanja svoga kuma Ramiza Pandžića, inače USKOK-ova optuženika u aferi oko nabave šljunka za gradnju slavonske autoceste. Takač se s Pandžićem, tereti se, našao 18. siječnja u Osijeku, prijeteći mu pištoljem strpao ga je u automobil i odvezao u svoju vikendicu u Aljmašu. Tamo ga je, kako je kasnije ispričao sam Pandžić, četiri sata držao zatočenog. Prijetio mu je da će ga ubiti.

– Sve je bilo kao u najgorem hororu. Takač me htio ubiti, sjekao me po tijelu, a kad sam bio u nesvijesti, tukao me i žaračem – ispričao je tada Pandžić. Osječko Županijsko državno odvjetništvo u optužnici navodi kako je Takač udarao Pandžića rukama, nogama, kundakom puške i žaračem po glavi i tijelu. Usto, više ga je puta ubo nožem po rukama i nogama. Nakana mu je bila, navodi se, da Pandžića ponizi i teško ozlijedi. Pandžić je iste večeri završio u osječkoj bolnici. Kada se oporavio, za napad je prozvao suoptuženog "kolegu" u slučaju nabave šljunka, bivšeg direktora Osijek - Koteksa Dragu Tadića, kojega je on i prijavio USKOK-u za traženje mita. 

– Iza napada na mene stoji Drago Tadić. Ovo je njegov i potpis mafije s kojom je povezan – kazao je ozlijeđeni Pandžić. Ustvrdio je i kako je njegov kum Takač sklon drogama i narkodiler pa prema tome i "idealna osoba da ga drogiraju i da onda on napravi sve što žele". Pa su ga tako, prema Pandžićevim riječima, uvjerili da je on u vezi s Takačevom kćeri. Naime, upravo se to navodilo kao razlog Takačeva napada na kuma, no Pandžić je uvjeravao kako s tom djevojkom ima odnos kao otac i kći. Takača se tereti za protupravno oduzimanje slobode i nanošenje teške tjelesne ozljede. 

– Protiv okrivljenika je predloženo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela – izvijestilo je Odvjetništvo.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

HR
Hrvat1949
08:40 17.03.2012.

daleko su oni od kumstva

EH
ehh
17:50 17.03.2012.

E pa brale kažu da si mu dirao kčer.