Kolumna

Svoj cilj Putin je iznio javno: apsorbirati Ukrajinu gurajući rusku sferu prema zapadu

Foto: Sputnik/Pixsell
Svoj cilj Putin je iznio javno: apsorbirati Ukrajinu gurajući rusku sferu prema zapadu
17.02.2022.
u 18:15
Odluči li se Putin na invaziju, mnogo toga ovisilo bi o razvoju ruske vojne operacije u Ukrajini, posebice o tome hoće li ruske snage zaglibiti i pretrpjeti velike žrtve suočene s otporom u rovovima

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)
Ključne riječi


Komentari 10

BI
billynik
00:01 18.02.2022.

Ma kome treba ovo stalno guranje da će Rusija napasti Ukrajinu, zašto ti vaši stručnjaci ne objasne što bi s tim dobila osim što bi okrenula čitav svijet protiv sebe i dala za pravo ovim ratnim huškačima. Rusija već uzela što je htjela a ti tobožnji prijatelji Ukrajine nisu mrdnuli prstom i da nisu instalirali protu rusku vlast u Kijevu Krim bi još bio njihov a i odmetnute pokrajine.

Avatar MarkoHR
MarkoHR
09:41 18.02.2022.

Putin je u srpnju 2021. objavio esej "O povijesnom jedinstvu Rusa i Ukrajinaca", u kojem vrlo jasno odriče Ukrajincima pravo na vlastiti, zasebni etničko-kulturološki identitet, te Ruse i Ukrajince smatra istim narodom... Imaju li dakle Ukrajinci uopće pravo na samoodređenje i na demokratsko društveno uređenje zapadnog tipa, ili se moraju pomiriti sa šapom ruskog medveda koja ih prisvaja? Trebaju li biti ruske lutke na koncu, poput Lukašenka , još jednog iz galerije istočnih diktarora 21. stoljeća?

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
07:47 18.02.2022.

Foleyrant