pravdaju se

Talibani: Malalu smo napali jer je špijunirala za Zapad

Foto: AFP/PIXSELL
malala prosvjed (1)
Foto: AFP/PIXSELL
malala prosvjed (1)
Foto: AFP/PIXSELL
malala prosvjed (1)
17.10.2012.
u 15:16
Nismo je napali jer se zalagala za obrazovanje djevojčica već zato što se suprotstavljala mudžahedinima i njihovu ratu, tvrde pakistanski talibani
Pogledaj originalni članak

Kako bi opravdali napad na 14-godišnju pakistansku blogericu Malalu Yousfuzai, Talibani su uz pomoć Al-Qa'ide u utorak pokrenuli kampanju kojom tvrde da su se na djevojčicu okomili jer je bila špijunka u službi Zapada.

– Nismo je napali jer se zalagala za obrazovanje djevojčica već zato što se suprotstavljala mudžahedinima i njihovu ratu. Šerijat nalaže da se svakog tko se protivi islamskom zakonu može ubiti pa makar bila riječ i o djetetu – piše u izjavi talibanskih vođa koju citira NBC News.

Napad na djevojčicu za koju tvrde da je špijuniranjem dobila brojne nagrade talibani su izveli 9. listopada ove godine. Malalu se tada s prijateljicama vozila u školskom autobusu, a osim nje talibani su ranili i dvije djevojčice koje su sjedile u njenoj blizini. Zločinački čin ubrzo je žestoko osudila međunarodna zajednica dok je u Pakistanu pokrenut niz prosvjeda potpore ranjenim djevojčicama. Reagirao je i pakistanski ministar unutarnjih poslova Rehman Malik koji je za glavu glasnogovornika talibana ponudio nagradu od milijun dolara.

Malalu se trenutačno liječi u bolnici u britanskom gradu Birminghamu i liječnici tvrde da će se vjerojatno sasvim oporaviti.

>>Pakistanska aktivistica odlazi na liječenje u Veliku Britaniju

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.