Pokraj Cavtata

Talijanima potonula jahta pa im poslali pomoć, no oni su je odbili

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
Talijanima potonula jahta pa im poslali pomoć, no oni su je odbili
28.03.2013.
u 14:40
Dva člana posade talijanskog državljanstva spasila su se prekrcavanjem u gumenjak kojim su krenuli prema Tivtu u Crnoj Gori.
Pogledaj originalni članak

Jutros, nešto prije 8 sati na 25 nautičkih milja jugozapadno od Cavtata, zbog požara koji je izbio potonula je jahta Angielo, a dva člana posade talijanskog državljanstva spasila su se prekrcavanjem u gumenjak kojim su krenuli prema Tivtu u Crnoj Gori, priopćilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Članovi posade uputili su u 6 sati poziv upomoć Nacionalnoj središnjici za traganje i spašavanje na moru, a o događaju je obaviještena i Lučka kapetanija Dubrovnik. Budući da je u blizini položaja jahte Angielo uočen kontejnerski brod Fesco Ascold koji je bio na putu za luku Ploče, upućen je pružiti pomoć. Istodobno, zahtjev za slanjem spasilačkog broda poslan je i Službi za traganje i spašavanje na moru Rim, koja je javila kako nije u mogućnosti poslati brod za spašavanje i prebaciti posadu u Italiju unutar četiri sata.

U međuvremenu se posada s potonulog broda odbila prebaciti na brod Fesco Ascold te je inzistirala da samostalno nastavi plovidbu gumenjakom prema luci Tivat u Crnoj Gori. Jahta je, naime, pod nizozemskom zastavom plovila iz Pescare za luku Tivat.

Brod Fesco Ascold nastavio je putovanje prema luci Ploče, a posada s gumenjakom, umjesto u Crnu Goru, oko 10.40 sati došla je u Staru gradsku luku Dubrovnik, gdje ih je preuzela Pomorska granična policija koja će utvrditi identitet članova posade, uzeti iskaze i obaviti potrebnu policijsku proceduru. Nakon toga će policija posadu s gumenjaka dovesti u Lučku kapetaniju Dubrovnik, gdje će prijaviti i dati iskaz o havariji.

>>Zapalila se pa potonula ribarica, posada se spasila u zadnji tren

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.