zbog pritisaka

Tea Mirošević Zubonja podnijela ostavku na mjesto vijećnice Grada Osijeka

Foto: Facebook
Tea Mirošević Zubonja podnijela ostavku na mjesto vijećnice Grada Osijeka
13.04.2015.
u 17:59
Na ostavku se odlučila, kako kaže, iz moralnih razloga, kao i zbog političkih pritisaka na nju osobno i na Dražena Alerića
Pogledaj originalni članak

Tea Mirošević Zubonja, nezavisna vijećnica Gradskog vijeća u Osijeku, podnijela je danas ostavku na dužnost gradske vijećnice Grada Osijeka. Time se mandat gradske vijećnice vraća koaliciji SDP-HNS-HSU koja sad, točnije HNS, može imenovati svog drugog zamjenskog kandidata. U  gradsko vijeće Osijeka ušla je kao zamjenska vijećnica vijećniku Draženu Aleriću koji je na spomenutoj listi ostvario izvorni mandat te aktivirao mirovanje istog zbog funkcije pročelnika u Gradskoj upravi.

Na današnju ostavku odlučila se, kako kaže, iz moralnih razloga, kao i zbog političkih pritisaka na nju osobno i na Dražena Alerića.

Podsjećamo, Tea Mirošević Zubonja napustila je u rujnu 2014. godine Hrvatsku narodnu stranku i nastavila u gradskom vijeću Osijeka djelovati kao nezavisna vijećnica, uz pristupanje Narodnoj stranci - REFORMISTI.

– Budući da sam ja zamjenska vijećnica, dakle nemam izvorni mandat, kreću inicijative da me se makne s pozicije vijećnice. Prema Zakonu o lokalnim izborima, jedini način da me se makne jest aktiviranje izvornog mandata izabranog vijećnika Dražena Alerića, dok je drugi način da ja svojevoljno podnesem ostavku na mjesto gradske vijećnice. Budući da je Dražen Alerić zaposlen u Gradskoj upravi, njegov je posao nespojiva dužnost s obnašanjem funkcije gradskog vijećnika, dakle ne može istovremeno djelovati u izvršnom i predstavničkom tijelu Grada Osijeka. Gospodin Alerić izložen je pritisku s davanjem ili dobivanjem otkaza i raznim kombinacijama oko promjene posla koje ugrožavaju njegovu egzistenciju i egzistenciju njegove obitelji, ali i znatno šireg kruga ljudi. Budući da se poznajemo godinama i da imamo prijateljske odnose, ne mogu ostati imuna i kao čovjek ne vidjeti sve negativne stvari koje se događaju – kaže Tea Mirošević Zubonja te dodaje:

– Posljednjih nekoliko tjedana i  sama sam bila izložena određenim prijetnjama i upozorenjima. Upravo iz tog razloga, da ne bih svojim djelovanjem ugrozila egzistencije cijelih obitelji,  ali i zbog gnušanja od takvog načina promišljanja politike, odlučila sam dati ostavku na mjesto gradske vijećnice i nastaviti svoju političku borbu uz svakodnevno upućivanje na nepravilnosti i neljudskosti koje Hrvatsku i grad Osijek vode u potpuno pogrešnom smjeru.

>> HNS napustila osječka gradska vijećnica Tea Mirošević Zubonja

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.