Republikanska debata

Ted Cruz: Amerika je u ratu. Donald Trump: Naša zemlja je izvan kontrole

Foto: Reuters/PIXSELL
donald trump
Foto: Reuters/PIXSELL
donald trump
Foto: Reuters/PIXSELL
donald trump
Foto: Reuters/PIXSELL
donald trump
Foto: Reuters/PIXSELL
donald trump
Foto: Reuters/PIXSELL
donald trump
Foto: Reuters/PIXSELL
donald trump
Foto: Reuters/PIXSELL
donald trump
16.12.2015.
u 08:43
-Naša zemlja je izvan kontrole- rekao je Donald Trump, milijarder koji vodi u anketama, u raspravi između devet kandidata u hotelu The Venetian koju su obilježile posljedice napada u Parizu i San Bernardinu.
Pogledaj originalni članak

Rat protiv džihadista Islamske države (IS) i prijedlog Donalda Trumpa da zabrani ulazak muslimanima u SAD dominirali su petom raspravom kandidata na predizborima republikanaca u Las Vegasu.

-Amerika je u ratu- objavio je senator Teksasa Ted Cruz. -Naša sloboda je napadnuta- rekao je Jeb Bush. -Naša zemlja je izvan kontrole- rekao je Donald Trump, milijarder koji vodi u anketama, u raspravi između devet kandidata u hotelu The Venetian koju su obilježile posljedice napada u Parizu i San Bernardinu.

Kandidati su jedan za drugim nabrajali terorističke, islamističke, radikalne, džihadističke prijetnje zauzevši se, kao i nakon napada 11. rujna 2001., za odgovarajuću ravnotežu između nacionalne sigurnosti i zaštite individualnih sloboda i privatnog života, te obećavši čvrstoću i odlučnost spram navodne slabosti demokratskog predsjednika Baracka Obame.

Jedini glas koji je izrazio neslaganje na tu temu bio je onaj senatora Randa Paula, predstavnika liberalnog krila Republikanske stranke. -Kad isključimo neke vjeroispovijesti, kad cenzuriramo Internet, teroristi su pobijedili- rekao je on.

Kandidati su se okomili na zajedničku metu - Baracka Obamu, po njima opsjednutog "politički korektnim", koji je oslabio američku obranu, primjerice prihvaćajući sirijske izbjeglice.

>>Donald Trump se "diskvalificirao" iz predsjedničke utrke

>>Trump pozvao na potpunu zabranu ulaska u SAD muslimanima

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

FU
fullmax
09:09 16.12.2015.

barak Obama ili angelica Merkel isto sr.nje drugo pakovanje.

MX
Mister X
09:15 16.12.2015.

Rat protiv džihadista Islamske države (IS) i prijedlog Donalda Trumpa da zabrani ulazak muslimanima u SAD dominirali su petom raspravom kandidata na predizborima republikanaca u Las Vegasu. Amerima govoriti istinu e to mu neće dozvoliti !!! Prave se pametni neki kako su ratovali sa Japanom i sve primali Japance da im dolaze u Ameriku tada misle proturiti ljudima diljem svijeta svojom istinom o stanju u svjetu i karakteru demokracije ...

Avatar mason
mason
17:38 16.12.2015.

Isprika Rand Paul nije liberal nego libertian.To dvoje je slicno kao nebo i zemlja.Liberali su socijalisti koji vjeruju u veliku vladu dok libertijani vjeruju u sto manju vladu i uglavnom su kapitalisti.Ali nije bitno on ionako nece jos dugo.Na kraju ce biti izmedu Donalda Trumpa i Teda Cruza tesko je reci ko ce pobijediti iako za sada Trump ima puno vise supotera ali Ted je politicar sa iskustvom.