Treće izdanje

Teme, formati i umrežavanje kao zaštitni znak konferencije Game Changer

Game Changer
Game Changer
Game Changer
Game Changer
Game Changer
Game Changer
Game Changer
Game Changer
10.10.2024.
u 11:24
Pogledaj originalni članak

Treće izdanje Game Changer konferencije uz čak 120 briljantnih umova koji izlaze na pozornicu kako bi podijelili revolucionarne uvide u ubrzani napredak tehnologije, trendove koji oblikuju našu budućnost i prilike koje već danas možete iskoristiti, i ove godine oduševaljava brojnu publliku. Ova konferencija nije samo događaj; ovo je mjesto gdje se investira u svoje znanje, poslovni rast i osobni razvoj. S jednim od čelnih lica ovog eventa, Matijom Vučkovićem, razgovarali smo o tome što Game Changer donosi i čime će nas oduševiti ove godine.

Game Changer

Što čini ovogodišnji Game Changer posebnim u odnosu na prethodne? 
-Ove godine smo znatno proširili program, s više dvorana, raznovrsnijim predavačima i dubljim temama. Uveli smo specijalizirane dvorane za AI, web3, ecommerce i gamifikaciju, a posebnu pažnju posvećujemo hrvatskoj startup sceni.

Ova raznovrsnost tema i formata čini našu konferenciju jedinstvenom i relevantnom za sve sudionike.

Možete li nam reći nešto više o AI dvorani? 
-AI dvorana će biti epicentar rasprava o umjetnoj inteligenciji i njezinoj primjeni u različitim industrijama. Imamo izvanredne govornike poput Davora Brukete, Anite Lacmanović, Davora Aničića te drugih stručnjaka koji će podijeliti svoja viđenja budućnosti AI tehnologije u kreativnim industrijama, gospodarstvu, obrazovanju i programiranju.

Očekujemo dinamične diskusije i inspirativne uvide koje ćemo moći primijeniti odmah.

Game Changer

Koje teme očekujemo u gamifikacijskoj dvorani? 
-Gamifikacijska dvorana istraživat će utjecaj video igara i njihovih mehanika na industrije kao što su obrazovanje i marketing. Imat ćemo priliku čuti inspirativne priče iz prve ruke od osnivača Croteama i Gampiresa, koji su istaknuti lideri u razvoju igara u Hrvatskoj. Ove teme će pokazati kako gamifikacija može unaprijediti poslovne strategije i iskustva korisnika.

Kako će se eCommerce tema razvijati na konferenciji? 
- eCommerce dvorana donosi najnovije trendove u primjeni AR i VR tehnologija, integraciji IoT-a i sigurnosnim izazovima. Marko Pap iz IBM-a i Tvrtko Stošić iz Avaye podijelit će svoja shvaćanja o budućnosti ecommercea, s naglaskom na to kako će umjetna inteligencija transformirati ovaj sektor. Očekujemo zanimljive uvide i praktične primjere.

Što možemo očekivati od web3 dvorane? 
- Web3 dvorana fokusirat će se na blockchain tehnologiju, kriptovalute i NFT-ove. Istaknuti govornici poput Ivana Fijolića i Anje Tkalčević pružit će nam jedinstven uvid u budućnost ovih tehnologija i njihovu primjenu u umjetnosti i financijama. Očekujemo zanimljive rasprave koje će osvježiti naše razumijevanje ovog brzo razvijajućeg područja.

Game Changer

Koja je važnost startup dvorane za lokalnu zajednicu? 
-Startup dvorana igra ključnu ulogu u povezivanju mladih poduzetnika i inovatora s tehnološkim liderima. Tri naša startup projekta imat će priliku sudjelovati na We Make Future u Bologni, što predstavlja iznimnu priliku za njihovu promociju i rast. Ova interakcija potiče suradnju i razmjenu ideja, što je od suštinske važnosti za razvoj lokalne startup zajednice.

Kako posjetitelji mogu iskoristiti GROW zonu? 
-GROW! zona je osmišljena kao prostor za umrežavanje i razmjenu ideja, gdje posjetitelji mogu sudjelovati u radionicama, panelima i mentorskim sesijama. Ova zona pruža priliku za razvijanje vještina i stjecanje novih znanja kroz interakciju s iskusnim stručnjacima i kolegama iz industrije. Očekujemo da će GROW! zona biti inspirativno mjesto za sve sudionike.

Game Changer

Koliko je važno umrežavanje na ovakvom događaju? 
-Umrežavanje je jedan od ključnih elemenata Game Changer konferencije. Osim sadržaja, stvaramo opuštenu atmosferu kroz lounge zonu i side program gdje se svi sudionici mogu povezivati te razmjenjivati uvide i ideje. Ovo je jedinstvena prilika za stvaranje dugoročnih poslovnih veza.

Kako vidite budućnost Game Changer konferencije?
-Od prošle godine GAME CHANGER je povećao prisutnost na regiju, te uz Hrvatsku konferencije se održavaju u Sloveniji i Crnoj Gori. Game changer vidimo  kao vodeću regionalnu platformu koja će okupljati ne samo tehnološku zajednicu, već i kreatore iz različitih industrija. Naš cilj je konstantno rasti, donositi nove teme i inovacije, te poticati suradnju na svim razinama.

Koji bi bio vaš savjet posjetiteljima koji dolaze prvi put? 
-Moj savjet posjetiteljima je da iskoriste priliku za sudjelovanje u različitim dvoranama, umrežavanje i razmjenu ideja. Ne bojite se  postavljati pitanja i aktivno sudjelovati u raspravama jer je ovo  mjesto gdje se stvara budućnosti tehnologije.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr