toplinski val

Temperature i do 35 °C, DHMZ upozorio: 'Budite na oprezu zbog vrućina koje se očekuju'

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Dubrovnik: Osim kupanjem u moru, građani traže spas od vrućina u hladu i na fontanama
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Zagreb: Ljeto na Zrinjevcu
Foto: DHMZ
DHMZ
20.06.2023.
u 21:49
Za dvije regije, zagrebačku i karlovačku, izdano je za sutra žuto upozorenje koje vrijeme opisuje kao potencijalno opasno
Pogledaj originalni članak

Vrijeme će sutra biti sunčano i vruće, ponegdje uz umjeren dnevni razvoj oblaka. Kasno poslijepodne u sjeverozapadnim predjelima postoji vjerojatnost za poneki pljusak i grmljavinu, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). Vjetar će, kako se dodaje, većinom biti slab, u Dalmaciji poslijepodne i umjeren sjeverozapadni. Najniža temperatura zraka bit će od 14 do 20, na moru između 19 i 24, a najviša dnevna od 29 do 34 °C.

Za dvije regije, zagrebačku i karlovačku, izdano je za sutra žuto upozorenje koje vrijeme opisuje kao potencijalno opasno. Upozorenja su izdana zbog toplinskog vala. U zagrebačkoj regiji maksimalna temperatura bit će od 32 do 34 °C, a u karlovačkoj od 33 do 35 °C. 

VEZANI ČLANCI:

"Budite na oprezu zbog vrućina koje se očekuju. Mogući su zdravstveni rizici među osjetljivom populacijom, ponajprije kod starijih i kod male djece", upozorio je DHMZ.

Državni hidrometeorološki zavod objavio je i upozorenja na toplinske valove za sljedećih pet dana. Prema tome, najveća se opasnost očekuje u četvrtak, 22. lipnja

Foto: DHMZ
DHMZ

VIDEO Planuo autobus u Zagrebu: 'Oštećena dva automobila, tri kontejnera, fasada...'

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar xenon
xenon
13:21 21.06.2023.

Eto vam na, pa vi opet glasajte za HDZ-e.

ZV
Zvrk
22:43 20.06.2023.

Do 35? Pa i jucer i danas je u ZG bilo 35.