KOD PRIJEDORA

Teška nesreća u BiH: Pao manji zrakoplov, poginuli otac i kćer

Foto: Srpskainfo
Teška nesreća u BiH: Pao manji zrakoplov, poginuli otac i kćer
31.12.2022.
u 19:02
Na mjestu nesreće su pripadnici PU Prijedor i pripadnici Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice
Pogledaj originalni članak

Danas je u Prijedoru došlo do zrakoplovne nesreće u kojoj je poginulo dvoje ljudi. Manji sportski zrakoplov srušio se oko 15 sati na polje  pored magistralnog puta Prijedor-Kozarska Dubica. 

U nesreći su poginuli dugogodišnji instruktor letenja Ljubiša Aramanda i njegova kći Andreja. Ljubiša Aramanda je bio i instruktor jedriličarstva i pilot, bio je planinar, član PD “Klekovača i predsjednik Planinarskog saveza RS, prenosi Večernji list BiH. Radio u Elektrodistribuciji Prijedor. 

Zrakoplov su tijekom dana već uspješno vozili, ali je posljednji let kojim je upravljao Lj.A. završio tragično.

“Poletjeli su 20-30 metara u vis i naglo se srušili. Ne znam je li izgubio kontrolu, ili što se dogodilo”, priča jedan Prijedorčanin. Zrakoplov se prema riječima očevidaca srušio odmah po polijetanju, a bio je star oko četiri desetljeća. 

“Letjelica je pala neposredno po polijetanju i to na njivu pored magistralnog puta Prijedor-Kozarska Dubica”, prepričavaju.

Na mjestu nesreće su pripadnici PU Prijedor i pripadnici Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice. Stigao je i gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor sa suradnicima.

>> VIDEO Preokret u Zagrebu: U posljednji trenutak ipak se odustalo od novogodišnjeg vatrometa

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar Žuti
Žuti
19:08 31.12.2022.

Neki stall ? Prestrm uspon ? Nagli pad gasa ?

BO
Bojans
19:58 31.12.2022.

To su očevi idioti. Nedavno gledam budaletinu u Gajnicama kako po mraku bez svjetla vozi dvoje djece na električnom romobilu.