BRITANSKI TABLOID

The Sun se ispričao zbog članka koji je demantirala hrvatska policija

Foto: Davor Javorović/Pixsell
The Sun se ispričao zbog članka koji je demantirala hrvatska policija
08.12.2015.
u 12:23
"Za razliku od onoga što nam je rečeno i što smo objavili, Ghessen je upotrijebio svoju putovnicu"
Pogledaj originalni članak

Britanski tabloid The Sun ispričao se zbog članka "6 dana terora" u kojemu je nezavisni novinar Emile Ghessen napisao da je od Turske preko Hrvatske došao do Pariza, a da mu pritom nitko nije pogledao putovnicu. 

Priču je, podsjetimo, demantirao MUP rekavši da je naša policija novinara ipak evidentirala, i to dva puta – na željezničkom graničnom prijelazu Tovarnik pri ulasku u zemlju i na aerodromskom graničnom prijelazu Zagreb na izlazu. The Sun je članak uklonio, a sada su objavili i pojašnjenje.

– Za razliku od onoga što nam je rečeno i što smo objavili, Ghessen je upotrijebio svoju putovnicu pri ulasku i napuštanju hrvatskog grada Zagreba. To je potvrdila hrvatska policija. Sada također vjerujemo da je putovnicu upotrebljavao na drugim graničnim točkama unutar Europe. Članak stoga nije pokazao da europske granice imaju labav nadzor – objavio je Sun, dodajući da su sada promijenili politiku o angažiranju nezavisnih novinara za ovakve članke.

Ispriku je na Twitteru objavila i Vlada RH.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

MA
Manolo46
14:56 08.12.2015.

"ne varaj varalicu" stara je izreka. A ovdje imamo jednog lošeg engleskog lažova koji je išao lagati turbo-lažovu Ostoji Rankoviću, i mislio da ga ovaj neće skužiti. E moj Engleziću, Ostoja je za tebe doktor docent u laganju, ti misliš njega ići lagati, to ti je kao da pokušavaš Mesija pobjediti u nogometnom driblanju.

Avatar vitez
vitez
12:54 08.12.2015.

Bravo za objektivnost britanskih medija koji se znaju ispričati, za razliku od naših seksualiziranih medija , koji je svemu i svačemu uvijek seks...nemaš novina ozbiljnih

PP
pp
12:55 08.12.2015.

Da, nevjerojatno ali je tako. Jednom su i oni u pravu. Dobro policija nije kriva za ovu katastrofu zvanu "izbjeglice" i bles*ve lijevo liberalne političare i medije koji sudjeluju u tom kolektivnom ludilu pa ok.