pokraj granice

Tijekom vikenda 51 stranac pokušao ilegalno ući u RH

Foto: Goran Stnazl/PIXSELL
Tijekom vikenda 51 stranac pokušao ilegalno ući u RH
31.12.2012.
u 13:17
U nezakonitom prelasku državne granice zatečen je 21 Afganistanac, 11 Sirijaca, 5 državljana Malija, četiri Eritreje, po dva državljana Somalije, Burkine Faso, Libije i Sudana te po jedan Gvinejac i Senegalac
Pogledaj originalni članak

Tijekom proteklog vikenda na području PU vukovarsko-srijemske u blizini Bajakova, Županje, Vrbanje i Tovarnika u ilegalnom ulasku u Hrvatsku zatečen je ukupno 51 stranac. Nakon što provedeno kriminalističko istraživanje, svima im je uručeno rješenje o protjerivanju i zabrani ulaska i boravka u Hrvatskoj te pokrenut postupak readmisije u Srbiju te Bosnu i Hercegovinu.

U nezakonitom prelasku državne granice zatečen je 21 Afganistanac, 11 Sirijaca, 5 državljana Malija, četiri Eritreje, po dva državljana Somalije, Burkine Faso, Libije i Sudana te po jedan Gvinejac i Senegalac. U 2012. u ilegalnom ulasku u Hrvatsku na području PU vukovarsko-srijemske zatečeno je 368 Afganistanaca, 151 Sirijac, 15 državljana Malija, 36 Eritreje, 73 Somalije, 5 Burkine Faso, 16 Libije, 7 Sudana, 4 Gvineje i 2 Senegala.

Ukupno je na području PU vukovarsko-srijemske u ovoj godini zatečeno 1711 stranaca u ilegalnom ulasku u Hrvatsku, dok ih je prošle godine bilo osjetno manje, 1114.

>>Policija u vagonu teretnog vlaka uhvatila osam ilegalaca

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.