Virus u Europi

Španjolski svećenik zaražen ebolom stigao u Madrid na liječenje

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
ebola
Foto: Youtube Screenshot
Liberija
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
ebola
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
ebola
07.08.2014.
u 14:30
Prošli je tjedan liberijska vlada uvela stroge mjere obrane od zaraze pa su tako zatvorene škole i uvedene karantene u kućama žrtava
Pogledaj originalni članak

Na ulicama Liberije leže tijela žrtava ebole koja trunu pred očima prolaznika među kojima su i brojna djeca, javlja Daily Mail. Tijela su na ulicu izbacile obitelji žrtava u očajničkom pokušaju da izbjegnu karantenu, javlja Daily Mail. Smrtonosni virus koji kod zaraženih uzrokuje krvarenje iz očiju i usta dosad je u zapadnoj Africi odnio 900 života.

Prošli je tjedan liberijska vlada uvela stroge mjere obrane od zaraze pa su tako zatvorene škole i uvedene karantene u kućama žrtava.

Ministar informacija Lewis Brown moli stanovnike Liberije da tijela ostave u kućama.

 -  Izlažete se riziku zaraze. Ostavite tijela u svojim kućama i mi ćemo ih pokupiti - kazao je Brown.

Svećenik Miguel Pajaers (75) iz Španjolske prva je osoba zaražena ebolom koja je iz Liberije prevezena vojnim avionom natrag u Madrid na liječenje.

Liječio je oboljele pacijente u bolnici u Liberiji, u Španjolsku je doletio u pratnji časne sestre koja je zadržana u karanteni na izoliranom odjelu madridske bolnice Carlos III iako nije zaražena.

>> Američki državljani zaraženi virusom ebole primili eksperimentalni lijek

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Oberstleutnant
Oberstleutnant
15:19 07.08.2014.

samo cekam onog "putnika" da veli kak se radi o medijskom pritisku.... p.s. ovak se transportira u donekle ozbiljnim drzavama, a ne onaj nas kvazi lijecnik u "karanteni" kod djevojke na pantovcaku... ma nije opasno.. glupost.. ma kakvi.. p. dim...