'Memento'

Tinejdžer nema pamćenje, mora zapisivati sve što radi

Foto: Photos.com
Tinejdžer nema pamćenje, mora zapisivati sve što radi
10.08.2013.
u 19:00
Život Britanca Rickyja Deana jako je težak. Njegovi problemi s pamćenjem toliko su ozbiljni da ga se na ve mora podsjetiti, od toga da mora prati zube do toga da mora jesti.
Pogledaj originalni članak

Život Britanca Rickyja Deana jako je težak. Njegovi problemi s pamćenjem toliko su ozbiljni da ga se na ve mora podsjetiti, od toga da mora prati zube do toga da mora jesti. Naime, Dean nema kratkotrajno pamćenje. Zbog toga je zaradio nadimak \'Memento\' jer kao lik iz istoimenog filma živi okružen listama i napomenama što napraviti, piše Daily Mail. Od neprocjenjive mu je važnosti iPhone, koji mu osigurava da se na vrijeme pojavi s prijateljima na dogovoru.

Nema osjećaj za vrijeme, a teško se prisjeća i onoga što se dogodilo u prošlosti. Nakon rođenja dijagnosticiran mu je autizam, a liječnici nemaju ime za njegovo stanje. Iako mu je život težak, puno mu znači podrška obitelji i prijatelja, rekao je Ricky.

- Moji prijatelji šale se da sam prije tjedan dana od njih posudio novac, a ja nikad ne znam jesam i ili ne. Imam popis svega što sm napravio pa uvijek mogu provjeriti. Da nemam svoje popise na kojima piše što mi je činiti, bio bih potpuno izgubljen, ispričao je Ricky. Uvelike mu je život olakšao iPhone, a dok ga nije dobio, rijetko je napuštao roditeljski dom jer se nije mogao sjetiti gdje ide.

>>AuThink - aplikacija za rad s autističnom djecom

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.