"Uskrsnuće"

Tito bio na referendumu pa otišao u svoje trsje na Vincekovo

Foto: Mladen Mandić
tito (1)
Foto: Mladen Mandić
tito (1)
Foto: Mladen Mandić
tito (1)
Foto: Mladen Mandić
tito (1)
22.01.2012.
u 14:20
Malo sam zakasnio jer sam ujutro morao otići na referendum i kao “svjetski čovjek“, naravno, glasao „za“, no znate koliko mi znači ovo moje trsje i Vincekovo i evo me sada i tu među vama, poručio je sumještanima u Donjem Škrniku Joža Broz.
Pogledaj originalni članak

Mnogi vinari i vinogradari diljem Lijepe Naše danas su pohodili svoje gorice da bi obilježili blagdan Sv. Vinka ili Vincekovo, dan kada se vješanjem kobasica o trsove i zalijevanjem vinom obilježava početak vinogradarske sezone.

Veselo je danas bilo i u klijeti i trsju najpoznatijeg Kumrovčanina Josipa Broza Tita, koji je danas, baš na dan referenduma o ulasku u EU ponovno „uskrsnuo“ u svom rodnom Kumrovcu.

– Evo me, moji dragi Kumrovčani, ponovno među vama. Malo sam zakasnio jer sam ujutro morao otići na referendum i kao“svjetski čovjek“, naravno, glasao „za“, no znate koliko mi znači ovo moje trsje i Vincekovo i evo me sada i tu među vama – poručio je svojim sumještanima u svojim goricama u Donjem Škrniku Joža Broz, koji je samo za ovu prigodu odjenuo i svoje svečarsko bijelo odijelo.

Nakon vinske ceremonije za sve je prijatele kumrovečki Maršal spremio i štapove kako bi si gosti na naloženoj vatri sami mogli ispeći jeger i špek te nakon toga, naravno, sve to i zaliti poznatim Brozovim cvičekom i zagorskim gemištima.

Obilježavanja Vincekova u klijeti najpoznatijeg Kumrovčanina jedan je od aduta Turističke zajednice Kumrovca kojima Kumrovčani nastoje privući što veći broj turista.

 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 42

Avatar fabbe
fabbe
22:38 22.01.2012.

Haha

PE
pejickat
14:45 22.01.2012.

Kaj tu ima ta komentirati !? NAprimjer Hrvatsko novinarstvo , ma ne svaka rijec je tu suvisna!

VE
Vexans
18:54 22.01.2012.

@info, lega,nije to nikakva debilana, to je INSTALACIJA \" JEDNOM MARŠAL::UVIJEK MARŠAL\"