Tko je odgovoran? Urušava se kuća Branka Malnara iz Požege

Foto: Duško Mirković/Pixell
Tko je odgovoran? Urušava se kuća Branka Malnara iz Požege
03.12.2009.
u 17:04
Radnici tvrtke Presoflex-gradnja u blizini njegove kuće razbijali su kamene gromade, a oštećenja koja su se na kući pojavila ovog ljeta svakodnevno se proširuju.
Pogledaj originalni članak

POŽEGA - Nakon radova na izgradnji brane na potoku Vučjak pojavile su se pukotine na temelju i zidovima moje obiteljske kuće te potpornom zidu ograde, a prozore praktično ne mogu zatvoriti - pojadao se Branko Malnar iz požeške Ulice Jagodnjak. Dodaje da su radnici i strojevi požeške tvrtke Presoflex-gradnja u blizini njegove kuće razbijali kamene gromade, te ih ugrađivali u branu na potoku. Oštećenja koja su se na kući pojavila ovog ljeta svakodnevno se proširuju, a on i supruga ih zbog skromnih primanja sami ne mogu sami sanirati.

– Prije šest godina tu se radila cesta, radio je teški valjak sa vibracijama, no nikakvih oštećenja na mojim objektima nije bilo – nastavlja Malnar koji je zatražio procjenu oštećenja i troškovnik za saniranje temelja i zidova kuće te dobio iznos od 25 tisuća kuna! Obraćao se Gradu i Županiji, no svugdje je dobio odgovor da oni nisu nadležni za ta oštećenja.

– Nama se nitko nije obraćao. Na takvoj udaljenosti oštećenja ne mogu biti posljedica radova pogotovo zato što je brana izgrađena na suprotnoj strani ceste od obiteljske kuće – rekao nam je mr. Miroslav Taborski, voditelj Vodno-gospodarske ispostave Orljava-Londža Hrvatskih voda u Požegi. (jt)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.