TODORIĆ SLAVI

Odluka o najskupljem vještačenju u hrvatskoj povijesti: 'Riječ je o nezakonitom dokazu!'

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagreb: Ivica Todorić dolazi na sjednicu optužnog vijeća na Županijski sud
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagreb: Ivica Todorić dolazi na sjednicu optužnog vijeća na Županijski sud
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagreb: Ivica Todorić dolazi na sjednicu optužnog vijeća na Županijski sud
29.03.2023.
u 12:29
Ivica Todorić rekao je i da je kazneno prijavio Zlatu Hrvoj Šipek i Sani Ljubičić jer su, kako kaže, odgovorne za – prema njegovu mišljenju – kriminalno vještačenje, čije su izdvajanje obrane tražile, a odlukom optužnog vijeća i dobile.
Pogledaj originalni članak

Ivica Todorić jutros je došao na zagrebački Županijski sud gdje se nastavila sjednica optužnog vijeća za aferu Agrokor. Kazao je da očekuje pobjedu bez obzira na to kako će završiti, jer nije kriv. Rekao je i da je kazneno prijavio Zlatu Hrvoj Šipek i Sani Ljubičić jer su, kako kaže, odgovorne za – prema njegovu mišljenju – kriminalno vještačenje, čije izdvajanje obrane traže. Na prethodna dva optužna vijeća saslušavan je Ismet Kamal koji je izradio vještački nalaz

Knjigovodstveno financijsko-revizorsko vještačenje u slučaju Agrokor nezakonit je dokaz te je kao takav izdvojen iz spisa. Odlučilo je tako optužno vijeće Zagrebačkog županijskog suda nakon što je na prethodna dva ročišta gotovo 17 sati saslušavalo Ismeta Kamala, čovjeka koji je stavio potpis na vještačenje koje je obrani sporno od početka. 

 

Inače sud je u ranijoj odluci zaključio da je navedeno vještačenje zakonit dokaz, na tu odluku su se obrane žalile, a Visoki je kazneni sud žalbu prihvatio. Nakon toga uputa je bila da se ispita Ismet Kamal, a njegovo ispitivanje dosada je rezultiralo izdvajanjem vještačenja kao nezakonitog dokaza i na ovu odluku nezadovoljna strana, a u ovom slučaju to je tužiteljstvo, ima pravo žalbe koju su i najavili. Naveli su da je, prema njihovu mišljenju, vještačenje zakonit dokaz koji je napravljen sukladno Zakonu o kaznenom postupku. O tome što bi se moglo dogoditi u slučaju da Visoki kazneni sud potvrdi odluku optužnog vijeća te da vještačenje, koje je po obrani kostur optužnice, bude izdvojeno iz spisa, predstavnici tužiteljstva nisu htjeli nagađati. 

Obrana današnju odluku suda smatra svojom velikom pobjedom pa je tako Anto Nobilo naveo kako je vještačenje iz spisa izdvojeno, među ostalim, zato što ga je Kamal radio u manjoj mjeri, dok su ga u većoj mjeri radili zaposlenici KPMG-a Hrvatska, koji su radili i za izvanrednu upravu Agrokora, što je sukob interesa.

Ivica Todorić smatra da je odluka velika pobjeda. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

PA
pavlov
13:44 29.03.2023.

živeo PPD Imovinski Pokret, HNS, Pave Jozo, Ivan Prdoljak Barbara Dorić i Kizo Milanović!!!

PA
pavlov
13:48 29.03.2023.

kako bi rekli, OZNA dala, OZNA uzela!!!!

PA
pavlov
13:42 29.03.2023.

Samo kako ista ekipa, na isti način dođe do Peveca i do Agrokora i nikom ništa???!!! Još dobiju u ruke, kompletan uvoz prirodnog plina!!! Služe li građani ove države, da financiraju Ercegbosanske porodice tajnih službi i njihovu rodbinu???