prva presuda

Josić osuđen na 8 mjeseci, 2 godine uvjetno zbog skidanja ploča u Vukovaru!

Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
Tomislav Josić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Tomislav Josić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Tomislav Josić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Tomislav Josić
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
Tomislav Josić
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
Tomislav Josić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Tomislav Josić
04.05.2014.
u 13:10
Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu. Uz Josića, zbog događaja od 2. rujna zatvor prijeti još četvorici Vukovaraca
Pogledaj originalni članak

Točno osam mjeseci nakon što su u Vukovaru postavljene prve dvojezične ploče koje su nekoliko sati poslije i skinute uslijedile su i prve zatvorske kazne za taj postupak.

Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić dobio je presudu od osam mjeseci zatvora na dvije godine uvjeta.

– To što oni rade je ono što bi trebali raditi nekim drugima. Neki koji su pronevjerili 12 milijuna kuna pet mjeseci gule krumpire i izlaze iz zatvora, dok opet neki za skidanje ploče, vrijedne 375 kuna, dobiju godina dana uvjetno. U zatvorima sjede nedužni ljudi dok oni koji bi trebali sjediti u zatvorima su i dalje vani, a neki upravljaju i državom – rekao je Josić komentirajući dobivenu presudu.

Dodao je i da su ovo politička suđenja koja se pokreću kako bi se drugi spriječili da učine nešto slično. Pozivajući na jedinstvo, rekao je i da je sramotno da su oni koji su pobili ljude i koji su počinili zločine nagrađeni.

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Foto: Željko Lukunić/Pixsell

Uz Josića, zbog događaja od 2. rujna zatvor prijeti još četvorici Vukovaraca. Među njima je i Enver Arnautović koji je prije nekoliko mjeseci dobio optužni prijedlog na koji se žalio, ali je žalba odbijena. Prema zahtjevu odvjetništva prijeti mu zatvor od 1-2 godine, a mora platiti i 9.500 kuna kazne zbog uništenih ploča.

– Terete me za razbijanje ploča, organiziranje ljudi, narušavanje ugleda RH kao i ozljeđivanje policajaca koji su osiguravali postavljene ploče. Mislim da iza ovih optužnica stoji politika i da je to zapravo poruka drugima da ne učine nešto slično. Ploču jesam razbio, ali terete me i za ozljeđivanje policajca, što je smiješno. Osobno sam 15 godina bio u sustavu MORH-a i vrlo dobro znam da su policajci tamo radili svoj posao i ono što su im zapovjednici rekli. Nikada ne bih udario policajca – rekao je Arnautović koji je u iščekivanju poziva za početak sudskog procesa.

>>Stožer proziva Josipovića: Prestanite s kršenjem Ustava RH

>>Josić Bauku: Otkrijte nam konačno koliko potpisa trebamo!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 156

DU
Deleted user
13:45 04.05.2014.

ne priznajemo sud partije

Avatar una12
una12
13:22 04.05.2014.

Politicka presuda, kao za vrijeme komunizma, samo sto su zaboravili prididati " U ima naroda".

CA
cavecanem
13:22 04.05.2014.

korištenje državne represije u svrhu političkog zastrašivanja i obračuna, gdje je to navedeno u planu 21, milanoviću, leko, miljeniću, netko?.........