Imotski

Tomislav Karamarko: Ova se vlast boji HDZ-a i naše pobjede na izborima

Foto: HDZ
karamarko
17.01.2015.
u 23:48
Kako ćemo imati kompromis i jedinstvo s onima koji ne žele Hrvatsku, kazao je Karamarko
Pogledaj originalni članak

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je boravio u Imotskom na proslavi 25-godišnjice osnutka HDZ-a u Imotskoj krajini gdje je kazao kako se trenutna vlast boji HDZ-a, njegovog gospodarskog programa i pobjede na izborima.

Naglasio je kako je pomirba koju je zagovarao prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman bila temelj za pobjedu u Domovinskom ratu.

 - Međutim, neki su pomirbu doživjeli kao prijevaru nas koji smo istinski vjerovali u tu pomirbu. Vjerovali smo da djeca ustaša, partizana i domobrana mogu biti zajedno boreći se za suvremenu hrvatsku državu. Ali u proteklih 25 godina dva puta dolazi na vlast tzv. lijeva socijaldemokracija i počinje vrijeđati i omalovažavati Domovinski rat i branitelje i prvog predsjednika Tuđmana i stalno pričaju kako ovaj rat nije bio velikosrpska četnička agresija na Hrvatsku i BiH, nego posljedica nekih loših politika“, rekao je, uz ostalo, Karamarko.

Osvrnuo se na tvrdnje kako Hrvatska nikada nije bila podijeljena kao sada.

 - To nije točno. Mi pozivamo na jedinstvo sve one koji vole Hrvatsku, ali kako ćemo imati kompromis i jedinstvo s onima koji ne žele Hrvatsku, kako ćemo s njima nalaziti zajednički jezik?, kazao je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a kazao je kako pobjedom Kolinde Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima 'počinje reanimacija i oživljavanje nade Hrvatske'.

 - Slijedi borba za pobjedu na parlamentarnim izborima da bismo spriječili egzodus Hrvata. Počinje opet Domovinski rat za Hrvatsku. Ne onaj s oružjem, hvala Bogu, ne onaj u kojem se gine, ali onaj u kojem ćemo se sigurno žrtvovati i proliti puno znoja. To je taj drugi Domovinski rat. Pogledajte kako se povijest i 90-a ponavlja. Ove nas godine podsjećaju na 90-e. Imamo slične protivnike koji ne žele i ponižavaju Hrvatsku. Ovo je Domovinski rat za svako radno mjesto,

>> 'Ako je rekla da su Srbi politički Hrvati to znači da su Srbi nacionalna manjina koju mi respektiramo'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 236

PE
PetarRajkovačić1941
00:08 18.01.2015.

tomislave sad ili nikad ,,, ne smije se dopustiti da na vlast više dolaze slučajni

PE
PetarRajkovačić1941
00:12 18.01.2015.

ne znam jer nisam matičar ali po onome što čitam više od pola vlade su srbi ili polusrbi ,,,,,, jasno da to nije mjerilo ali i je pa gdje to još ima na kugli zemaljskoj?

PE
PetarRajkovačić1941
00:29 18.01.2015.

baniček ...... prvo nauči kako se zove najveći živući hrvatski glumac ,,,