Posljednji pozdrav

Tomislav Lasić osmislio, ali nije i dočekao rekonstrukciju Radićeve

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Tomislav Lasić osmislio, ali nije i dočekao rekonstrukciju Radićeve
31.07.2013.
u 15:44
Potpisuje projekte stadiona na Korani, ŠRC Korana, arboretum, jezerce Lušćić...
Pogledaj originalni članak

Bio je posebna osobnost – arhitektonska enciklopedija – kaže za svojeg kolegu, arhitekta Tomislava Lasića, predsjednica Društva arhitekata, građevinara i geodeta Karlovac Tatjana Basar.

Lasić je preminuo u ponedjeljak, u 75. godini života, a ukop je u srijedu na Rimokatoličkom groblju Dubovac u 17.30 sati. Potječe iz ugledne karlovačke obitelji, a rodio se u Slunju. Maturirao je u Gimnaziji Karlovac, dok je u Zagrebu završio studij arhitekture. Odmah potom počinje raditi u tadašnjoj Općini Karlovac na izdavanju lokacijskih i građevinskih dozvola, te na inspekcijskim poslovima. U Zavod za urbanizam i izgradnju Karlovca prelazi 1968. godine, koji se potom preimenovao u Urbanis, da bi 1993. osnovao vlastiti biro Partner. Projektirao je po čitavoj Hrvatskoj, čak i u mirovini. U Karlovcu potpisuje projekt stadiona na Korani, danas imena Branko Čavlović Čavlek. Ujedno je i autor projekta arboretuma Šumarske i drvodjeljske škole, Sportsko-rekreacijskog centra Korana, uređenja jezerca u Luščiću, rekonstrukcije Radićeve ulice i ostalog. Upravo ova dva od onih su čije ostvarenje, nažalost, nije dočekao.

– Planiram na jesen izložiti njegove neobjavljene radove – kaže T. Basar, predsjednica udruženja, kojeg je Lasić osnovao.

Nije bio samo jedan od niza stručnjaka, koji su manje-više samo tehničari, nego je arhitekturu promišljao.

– Čitao je, poznavao teoriju. Bio je arhitektonskih vidika širih od Karlovca, grada koji je puno izgubio ovim odlaskom – poručuje naša sugovornica.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.