Ministar gospodarstva

Tomislav Panenić održao predavanje studentima u Vukovaru

Foto: Branimir Bradarić
Tomislav Panenić u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić
Tomislav Panenić u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić
Tomislav Panenić u Vukovaru
18.04.2016.
u 13:53
Studentima je poručio da ukoliko se odluče ići raditi u inozemstvo da moraju biti spremni da zbog posla „žrtvuju“ prijatelje, obitelj i sve drugo, a da prvi put kada odustanu od toga da izgube posao.
Pogledaj originalni članak

- Kao član Vlade došao sam mladima predstaviti programe Vlade i poručiti im što oni mogu napraviti kako bi pomogli svojoj zajednici- rekao je ministar gospodarstva Tomislav Panenić tijekom današnjeg predavanja studentima na Vukovarskom veleučilištu Lavoslav Ružička.

Ministar je govorio o svojim danima školovanja, studiranju kao i da je tražeći posao predao preko 70 zamolbi. Studentima je poručio da ukoliko se odluče ići raditi u inozemstvo da moraju biti spremni da zbog posla „žrtvuju“ prijatelje, obitelj i sve drugo, a da prvi put kada odustanu od toga da izgube posao. Prokomentirao je i „slučaj stiropor“ za koji je javnost saznala kada je imenovan na ministarsku dužnost. Istakao je kako je unatoč svim problemima u gospodarstvu Hrvatska svakako poduzetnička zemlja kao i da postoji i dalje puno prostora za napredak i razvitak. Spomenuo je tako skoru reformu javne nabave, javne uprave, ukidanje raznih fiskalnih i parafiskalnih nameta, donošenja novih kvota u energetici…

- Moramo restruktuirati i javna poduzeća jer ako ih ova Vlada ne pokrene nećemo imati osnove za kvalitetne promjene. Reforma javne uprave uskoro će biti na Saboru, a ići će u smjeru izmjene odredbe da će se kao najbolja ponuda birati ona koja je i kvalitativna i cjenovno najprihvatljivija, a ne da imamo nove slučajeva odabira tvrtki koje su vrlo blizu stečaju. Kao ministar inzistirat ću da se sve te reforme provode žurno tako da prve rezultate očekujem da budu vi8dljivi već za mjesec dva dana- rekao je Panenić.  

>> Panenić: Plutajući LNG terminal u 2018. 

>> 'Nije istina da Hrvatska nema svoga predstavnika na Arbitražnom postupku u Londonu'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar soliloquy
soliloquy
15:33 18.04.2016.

Njemu obitelj i prijatelji ne nedostaju jer sve ih je zaposlio u vlastitom ministarstvu.

Avatar mama mia
mama mia
14:00 18.04.2016.

Kako se uzima stiropor iz trgovine u kojoj si šef i onda fol poklanja sirotinji i onda daš otkaz da ne bi bio osuđeni i odlaziš u politiku kako bi prodavao maglu