Tonino Picula danas daje ostavku

VL
Autor
Jasmina Popović
01.02.2006.
u 01:31
Pogledaj originalni članak

Velikogorički SDP donio je sinoć odluku da Tonino Picula na današnjoj konferenciji za novinare objavi svoju ostavku na mjesto gradonačelnika. Iako se iz Piculinih izjava ovih dana nije mogao naslutiti točan dan ostavke, čini se da će ipak biti poštovana najava koju je nakon posljednje sjednice odbora SDP-a dao Ivica Račan. On je najavio da će do kraja siječnja SDP povući svoj potez ako Vlada i Sabor ne riješe principijelno situaciju s kupnjom mandata.

U sinoćnjem Dnevniku plus Ivica Račan ponovno je pozvao HDZ da raspiše izbore u svim mjestima gdje je bilo trgovanja vijećničkim mjestima, a to znači u Velikoj Gorici, Sisku, Karlovcu, Požeško-slavonskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, i na taj način omogući građanima da ponovno na izborima iskažu svoju volju.

Ne znamo što će napraviti naši koalicijski partneri u Velikoj Gorici. Vijećnici SDP-a davanjem ostavki pokazuju da ne žele biti na vlasti na temelju uzurpiranih vijećničkih mandata i zato se povlače iz Velike Gorice. Hoće li to napraviti i HSP, odlučit će sam moglo se čuti sinoć iz SDP-a.

No, u kuloarima se govori da je SDP spreman i na varijantu u kojoj bi se u Velikoj Gorici mogli složiti HDZ i HSP i dogovoriti se da i dalje vladaju bez SDP-a. Na taj način izbora ne bi moralo biti ni u Velikoj Gorici, a ni u ostalim problematičnim gradovima i županijama.

Pogledajte na vecernji.hr