Nagodba

Top terme Topusko izvlače se iz krize - restrukturiranjem

Top terme Topusko izvlače se iz krize - restrukturiranjem
05.03.2013.
u 11:37
Gubici se gomilaju, lanjski minus tvrtke je milijun i 335 tisuća kuna, a obveze 18 milijuna kuna
Pogledaj originalni članak

Top terme Topusko pokrenule su postupak predstečajne nagodbe. Tako su se pridružili nizu tvrtki koje se nastoje izvući iz poslovnih problema koristeći tu novu metodu. Predstečajni postupak ne znači automatski propast tvrtke, nego omogućuje potrebno vrijeme za njezino restrukturiranje. No, ne jamči se ni uspjeh samog restrukturiranja. Prema zahtjevu koji je Uprava Top termi podnijela FINI, na dan 9. siječnja, ova je tvrtka zapošljavala 154 radnika i imala nepodmirene obveze u iznosu od 17,949 milijuna kuna.

Pripojene Termalne vode

Predstečajna nagodba samo je logičan slijed višegodišnjih problema u ovoj tvrtki kćeri Lječilišta Topusko. Pokušaj da se firma u vlasništvu županije stabilizira kreditnim zaduženjem i novim direktorom Josipom Lovrekovićem, koji je tu došao iz ŽUC-a, nije uspio. Doduše plaće djelatnicima ne kasne više kao ranije, no ubrzo je Lovreković dao ostavku, a od prošlog utorka je na poziciji direktora Vlado Muža.
U sklopu predstečajne nagodbe Uprava je morala predložiti plan restrukturiranja, a koji će obuhvatiti i odlazak određenog broja radnika. Dijelu radnika koji imaju uvjete za mirovinu, ili su blizu tome, ponudit će se otpremnine. Osim toga, morat će se dosta napraviti i na privlačenju gostiju, kojih nema dovoljno za pozitivno poslovanje tvrtke jer lanjski gubitak iznosi milijun i 335 tisuća kuna. Inače, njima je nedavno pripojena tvrtka Termalne vode d.o.o., pa će od sada opskrbu toplinskom energijom obavljati Top terme.
I u samom Lječilištu Topusko puno je događanja.
Antonio Kaleb, od kojeg je županica Marina Lovrić Merzel puno očekivala, nije se pokazao uspješnim te je prinuđen na odlazak nakon samo nekoliko mjeseci na mjestu ravnatelja. Trenutačno je v.d. ravnateljice dr. Vesna Pokrajšek - Kolić.

Repovi u Lječilištu

I iza Antonia Kaleba ostali su repovi. Radnici se žale na njegovu rastrošnost u reprezentaciji, a potvrdu da je na službenu karticu trošio podosta dobili smo i iz službenih izvora. Spominju se markirani parfemi i odjeća, te objedi u skupim velikogoričkim restoranima.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.