Prezentacija

Torta "Opatijska kamelija" asocira na mirise Mediterana

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
Torta "Opatijska kamelija" asocira na mirise Mediterana
25.07.2011.
u 16:25
Jedinstvenu, svesezonsku voćnu tortu od suhih smokava, badema, naranče, grožđica, čokolade i marcipana osmislila je umjetnica Yasna Skorup Krneta
Pogledaj originalni članak

Povodom Dana grada Opatije danas, točno u podne, u umjetničkom paviljonu “Juraj Šporer” predstavljena je torta “Opatijska kamelija”. Inicijator je ove ideje Udruga ljubitelja kamelija "Iginio Scarpa" koja je i dosad uspješno promovirala kameliju kao cvijet koji je postao zaštitnim znakom Opatije. Za one koji ne znaju, vitez Iginio Scarpa prvi je uzgojio kameliju u opatijskom parku “Angiolina”. Udruga je u ožujku, u sklopu programa “Od prekrasnog cvijeta kamelije do slasne slastice & koktela” realizirala gastroponudu u Vili Angiolina, a u travnju upriličila već tradicionalnu izložbu kamelija “Kamelije opatijske rivijere” u Kulturnom klubu kavane Imperial.

I projekt “Opatijska torta” ima cilj revitalizirati brend kamelije i njezinu povezanost s Opatijom, koja već 160 godina živi u simbiozi s ovim gradom. Jedinstvenu, svesezonsku voćnu tortu “Opatijska kamelija” od suhih smokava, badema, naranče, grožđica, čokolade i marcipana osmislila je umjetnica Yasna Skorup Krneta, a tajni sastojak asocira na mirise i podneblje Mediterana.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.