REAKCIJA

Trautmann odgovara na Hadžićeve optužbe: Elvis mi je prijetio da ću letjeti u zrak

28.12.2008.
u 18:31
Pogledaj originalni članak

Sedam dana nakon ubojstva Ive Pukanića, Elvis mi je poslao prijeteći SMS te od mene tražio 30.000 eura. Ako mu ih ne dam, poručio mi je, odletjet ću u zrak. Sve sam prijavio policiji – odgovorio je danas na optužbe Elvisa Hadžića, osumnjičenog za pripremu atentata na šefa Nacionala, zbog čega je u pritvoru u Bihaću proveo više od mjesec dana, Samoborac Werner Trautmann. Njega je Hadžić u više navrata prozvao da mu zbog svojih razloga namješta ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića.

Ubojstva mi smješta Nijemac Werner Trautmann


Kuzmanić o ubojstvu Pukanića: Zaskočilo me 20 specijalaca i poleglo na pod


Upoznali se u zatvoru
Hadžića je, ispričao je W. Trautmann, upoznao u Njemačkoj devedesetih godina, a ponovo su se sreli 1996. godine u istražnom zatvoru u Freiburgu.

– Ja sam ondje bio pod sumnjom za krađu automobila, a Elvis zbog preprodaje droge – dodao je. Trautmann je nakon izlaska iz zatvora došao u Hrvatsku, odakle mu je i majka, a s Hadžićem je, tvrdi, izgubio kontakt. Slučajno ga je, kaže, 2000. godine sreo u Podsusedu na benzinskoj crpki.

– Kasnije mi je poslao pismo iz zatvora u Bihaću i tražio da pomognem njegovoj obitelji jer su ga se roditelji odrekli. Poslao sam im stotinu tadašnjih maraka – dodao je W. Trautmann. Kada je Elvis Hadžić izašao iz bihaćkog zatvora, tvrdi, ponovno je od njega tražio pomoć te ga molio da ga zaposli.

– Došao je u Samobor, kod mene je vozio kamione, a ja sam na njega prepisao svoju tvrtku kako bi on mogao dobiti radnu dozvolu – objasnio je W. Trautmann zašto je odlučio svoju tvrtku prepisati na Hadžića, koji ga je pak optužio da je na taj način želio utajiti oko milijun kuna poreza državi. Njegov dotadašnji prijatelj, kaže, Samoborac nije 2004. godine Poreznoj upravi dostavio na kraju godine sve završne račune te je zbog toga, budući da Hadžić nije tvrtku odjavio s njegove adrese, protiv obojice pokrenut sudski postupak .

– Nekoliko sam ga puta molio da riješimo ovaj problem, no on je odbio. Na kraju sam angažirao odvjetnika – dodao je W. Trautmann.

Unajmio zaštitare
Zbog Hadžićevih optužbi, kaže W. Trautmann, njegova je obitelj izložena neugodnostima, no ipak se ne boje te nisu željeli policijsku zaštitu. Već ranije, dodao je, unajmio je zaštitare koji paze na njegovu suprugu i djecu.


Fotografiju iz zatvora nije imao

– Nakon što je policija objavila Elvisovu fotografiju na televiziji i tražila pomoć građana, ja sam se javio. Rekao sam što znam o njemu te sam im dao njegovu iskaznicu iz Legije stranaca koja je bila kod mene – kazao je Werner Trautmann. Fotografiju njih dvojice snimljenu u zatvoru, dodao je, nije nikome davao jer je kod sebe nije ni imao. Zbog toga pretpostavlja da ju je medijima i policiji plasirao Elvis Hadžić kako bi ga oblatio te povezao s atentatom na Ivu Pukanića.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr