PROSVJED Nezadovoljstvo studenata Učiteljskog fakulteta u Čakovcu

Traže ponovno otvaranje kantine s dobrom hranom

29.04.2009.
u 16:34
Pogledaj originalni članak

I studenti Učiteljskog fakulteta u Čakovcu pridružili su se prosvjednicima koji traže besplatno studiranje, no prosvjed su proširili dodatnim zahtjevima, među kojima je i ponovno otvaranje studentske kantine!

Ukinuli im module
Zahtjev za uvođenje studentske prehrane dobio je najjači pljesak dvije stotine studenata, koji su se danas okupili u fakultetskoj dvorani. O buntu studenata čakovečke podružnice Učiteljskoga fakulteta šuškalo se već tjednima, no tek su sada, na krilima prosvjeda u Zagrebu i drugim gradovima, odlučili dignuti glas. Problemi su, kažu studenti, nastali priključenjem bivše Visoke učiteljske škole Učiteljskom fakultetu.

- Ukinuti su pojačani predmeti, tzv. moduli, što je uzurpacija našeg prava da se opredijelimo za buduće zanimanje. Tražimo i da se preispita provedba bolonjskog procesa. Naposljetku, želimo konkretan odgovor na pitanje o studentskoj prehrani - kazala je predstavnica studenata Ana Horvat, koju je prekidao gromoglasan pljesak. Kantina je zatvorena na završetku zimskog semestra uz obrazloženje da hrana nije kvalitetna, pa je zamijenjen dobavljač i da novi još nije počeo s radom.

- Hrana je bila dobra! I voditelj dr. Đuro Blažeka je često s nama jeo u kantini - kažu studenti, koji neće bojkotirati predavanja.

Problemi se množe
Upozoravaju da je spajanje s Učiteljskim fakultetom najavljeno kao potez koji će donijeti niz pogodnosti, no pozitivnih promjena nema. Nezadovoljstvo raste, a problemi se, vele, samo gomilaju. Traže da se organizira sastanak s dekanom.


Gradonačelnik Ivan Čehok podupire studente

VARAŽDIN - Nakon sastanka s predstavnicima studenata varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike gradonačelnik Ivan Čehok izrazio je razumijevanje za njihove zahtjeve te ih podržao u njihovim nastojanjima. Kao sveučilišni nastavnik, Čehok je podržao i zahtjeve studenata Visokog učilišta, odnosno Visoke učiteljske škole u Čakovcu.

Pogledajte na vecernji.hr