Tjeralica

Traži se junica stara 15 mjeseci, nagrada 2500 kuna

Foto: Marko Jurinec/Večernji list
Traži se junica stara 15 mjeseci, nagrada 2500 kuna
27.05.2010.
u 21:44
Pobjegla je u ponedjeljak iz klaonice u Ivancu, skriva se u grmlju u dolini Bednje. Potraga zasad neuspješna...
Pogledaj originalni članak

Traži se (živa) junica pasmine limuzin. Poštena nalaznika koji javi u kom se grmu govedo skriva ili ga dovede na portu klaonice Industrija mesa nagradit će polovicom vrijednosti goveda, tj. sa 2500 kuna! Bjegunica je teška pola tone, a stara 15 mjeseci. Sklona je bijegu od noža i neraspoložena za obradu u “milanskom rezu”.

Tako otprilike glasi tjeralica što ju je Industrija mesa Ivanec raspisala na lokalnom radiju za junicom-bjegunicom. Direktor mesne industrije Dragutin Mostečak potvrđuje da je ponuda ozbiljna jer za njom tragaju i lovci. A što se dogodilo?

– U ponedjeljak je dovezen kontingent junica za klanje. Jedna se uznemirila, udarila u čeličnu ogradu oko tvornice, srušila je i pobjegla na prometnu obilaznicu, utekavši na livade u dolini Bednje. Dolina je zarasla u vrbike i grmove u kojima se junica lako može skriti – kazao je pomoćnik direktora Božidar Čaklec.

I dok junica uživa na slobodi, Ivančani se pitaju što ako netko prisvojiti cijeli “dobitak” – u naturi?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

OB
-obrisani-
00:33 28.05.2010.

Ja sam je upravo vidio eno je pase kraj auto puta!

FE
febo
08:23 28.05.2010.

Slažem se sa micom... , malo više povrća i žitarica a nek životinje žive , a na kraju krajeva tko je nama ljudima uopće dao vlast da mi odlučujemo koliko će tko živjeti !!!!!!

MI
mica1111
21:59 27.05.2010.

...to se ne smije dogoditi...one nažalost idu na klanje,a da to jadnice i ne znaju...nek uživa u slobodi...a mi ćemo malo više povrća...:)))