Srpski tužitelj:

'Tražit ćemo od Haaga dokaze u slučaju Stanišića i Simatovića'

Foto: Reuters/PIXSELL
'Tražit ćemo od Haaga dokaze u slučaju Stanišića i Simatovića'
30.05.2013.
u 18:39
- Mnogi od zločina koji su spomenuti u ovim optužbama predmet su predistražnih postupaka u Tužiteljstvu za ratne zločine Srbije - naveo je u pisanoj izjavi glavni tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević.
Pogledaj originalni članak

Tužiteljstvo Srbije za ratne zločine tražit će od Haaškog tribunala dokaze iz predmeta protiv bivših dužnosnika Službe državne sigurnosti, danas oslobođenih Jovice Stanišića i Franka Simatovića, jer su mnogi zločini spomenuti u tom slučaju predmet predistražnih postupaka u Srbiji - priopćilo je danas Tužiteljstvo.

- Mnogi od zločina koji su spomenuti u ovim optužbama predmet su predistražnih postupaka u Tužiteljstvu za ratne zločine Srbije, u kojima se trudimo otkriti neposredne počinitelje i nalogodavce, i zbog toga ćemo tražiti od Tribunala u Haagu dokaze i iz ovog predmeta - naveo je u pisanoj izjavi glavni tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević.

On je, komentirajući današnju oslobađajuću odluku za Stanišića i Simatovića, podsjetio kako je to bio jedan od najdužih postupaka pred Haaškim tribunalom, \"zbog dosta složenih pravnih pitanja na koje je sud trebao ponuditi odgovore\". - U konkretnom slučaju, Raspravno vijeće je stalo na stajalište kako optuženi nisu krivi za zločine neposrednih počinitelja koje im je na teret stavilo Tužiteljstvo Haaškog tribunala, kao i da nisu imali kriminalnu namjeru za provođenje zajedničkog zločinačkog pothvata - drži Vukčević.

>>Haški sud: Stanišić i Simatović oslobođeni za zločine u RH i BiH

>>Reakcije na presudu: \'Skandal\', \'Kako ih nije Boga strah?\'

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.