Andrej Plenković:

'Trebali smo biti transparentniji u vrijeme kad se donosio lex Agrokor'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
'Trebali smo biti transparentniji u vrijeme kad se donosio lex Agrokor'
02.08.2018.
u 20:06
Idem u dućan, pitajte gospođe koje rade u Konzumu na Britancu, gledam i cijenu namirnica, imam dvoje male djece. Moram ići redovito u nabavu, naravno da gledam i koliko što košta - rekao je Plenković
Pogledaj originalni članak

Mislim da smo trebali biti transparentniji u vrijeme kad se donosio Zakon o izvanrednoj upravi - rekao je premijer Andrej Plenković referirajući se na zakon popularno poznat kao lex Agrokor.

- Bili smo brzi, učinili smo sve da ta gospodarska kriza prođe pored nas kao da je nikad nije ni bilo. Neki dan nam se na tome divio njemački veleposlanik, rekao je da smatra da mi kao zemlja i sustav nismo ni svjesni koliko smo odličan posao obavili. Što se tiče drugih stvari, mislim da smo donosili dobre odluke, ne žalim za puno stvari. Žao mi je da suradnja s inicijalnim koalicijskim partnerom nije išla kako smo zamislili, ali mislim da sve ostalo dobro funkcionira - rekao je Plenković za RTL u prilogu koji je objavljen večeras.

Plenković je komentirao i predstojeće predsjedničke izbore te odgovorio na pitanje tko mora prvi povući potez - HDZ ili predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

- Ja sam tu bio sasvim jasan. Na predsjednici je da prije svega javno kaže da želi biti kandidatkinja, a nakon toga će HDZ donositi svoje odluke. Vremena još ima godinu i pol dana, nema pritiska, on uvijek dolazi više od strane javnosti nego iz nekih političkih krugova - rekao je Plenković.

Na pitanje što misli o sadašnjem ministru obrane i potpredsjedniku Vlade Damiru Krstičeviću kao kandidatu ili predsjedniku odgovorio je da o tome nisu razgovarali.

- Damir radi odličan posao, mi smo prijatelji, i koliko sam shvatio, on jako voli posao koji sad radi. Želi li napraviti korak dalje, ne znam, o tome nismo razgovarali - rekao je Plenković, koji je nakon intervjua otkrio i da su radnici tijekom preuređenja sobe bana Jelačića u Banskim dvorima otkrili freske ispod tapeta.

- Odmah smo zvali ministricu kulture i ja sam rekao da moramo vidjeti što se može učiniti s ovime kako bi ove freske ostale ovdje za stalno. Vidjet ćemo što će stručnjaci reći, može li se ovo očuvati na neki način - rekao je Plenković.

Na pitanje o zdravlju rekao je da je zasad sve u redu iako nekad ima pritiska, a otkrio je i da stigne ići u dućan kupovati namirnice.

- Idem, pitajte gospođe koje rade u Konzumu na Britancu, gledam i cijenu namirnica, imam dvoje male djece. Moram ići redovito u nabavu, naravno da gledam i koliko što košta - rekao je Plenković. 

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...:

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 27

Avatar PLEN_KI_MOON
PLEN_KI_MOON
23:43 02.08.2018.

Majke ti mile pa on je priznao nelegalne radnje??? Šta drugo NETRANSPARENTNO znači ako ne mimo zakona i regula, dakle nezakonito! I?? Nikom ništa??

ST
stefj
00:35 03.08.2018.

Ma Lex Agrokor je na kraju ispao OK, moglo je biti puno gore, ali sigurno je moglo biti i puno bolje... Ono što brine je daljnji rast potrošnje države, opet proračun buja, ništa od reformi, niti jedna jedina se ne pokreće, stalno se pokušava održati nemoguće... Zakucani smo na dno EU-a bez ikakve šanse da se maknemo, samo čekamo da nas i Bugraska prestigne. Katastrofa... Najgori smo u ispunjavanju preporuka EK, stalno padamo na ljestvici konkurentnosti, mladi i struka masovno odlaze, nikada nije bilo toliko raslojavanje na državne i javne službenike s jedne i ostale s druge strane... Ova vlada samo produbljuje makroekonomske ravnoteže, sada je već plaća u državnom i javnom sektoru 43% veća od one u privatnom, broj ukupno zaposlenih pada, dok broj ljudi na proračunu raste...Zamislite da nemamo niti jedne strane greenfield investicije tamo od 2007. godine, strane tvrtke nas zaobilaze poput otoka gubavaca... Ova zadnja reforma je totalno razočaranje, ne toliko što udara po džepu građana, već po tome što jasno ukazuje na smjer vlade da odustaje od reformi, te da će se sve napraviti za održavanje postojećeg stanja. Uništavanje 2. stupa daje pečat tom smjeru...

DU
Deleted user
08:38 03.08.2018.

Nekad bih uživao u kmečanju onih koje boli Plenkijev uspjeh. Sada mi ih je žao jer vidim da su im preostale samo uvrede. Sve je to oduvijek bio način razmišljanja komunjara iz SDP.-a i još nekih sličnih prijateljskih stranaka. Put na čelu s Marasom i Stazićem, koji postojano vodi u propast.