OPTUŽNICA Pokušaj likvidacije zaštitarske konkurencije autobombom

'Treća osoba' spasila riječke redare

08.01.2009.
u 00:34
Pogledaj originalni članak

RIJEKA – Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podignulo je optužnicu protiv Ivana Filipovića (36), bivšeg boksačkog trenera hrvatske reprezentacije iz Rijeke, i njegova kompanjona Roberta Dragina (40) iz Matulja, dvojca koji tužitelji terete za planiranje likvidacije dvojice redara, Agana Gluhaića i Davora Marića, bivših prijatelja i poslovnih suradnika. Likvidacija je trebala biti izvedena u listopadu prošle godine, ali je, na sreću, spriječena.

Obojica se terete zbog poticanja na teško ubojstvo, a Dragin još i zbog nedopuštena posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari. Prema optužnici, Filipović i Dragin zajedno su odlučili da će bivše prijatelje zbog sukoba oko podjele posla zaštite riječkih lokala i kasina, ubiti postavljanjem eksplozivne naprave pod audi 3, kojim se služio Gluhaić.

Filipović je organizirao nabavu oružja i plastičnoga eksploziva, Dragin je “robu” prenio u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine i predao trećoj osobi koja je trebala postaviti eksploziv pod Gluhaićev audi i aktivirati ga daljinskim upravljačem. “Treća osoba” je, međutim, odustala od sudjelovanja u prljavom poslu i sve prijavila policiji pa je postao policijski pouzdanik.

Filipović i Dragin su od listopada prošle godine u pritvoru, a optužnicom se predlaže da im se pritvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenoga djela i osobito teških okolnosti djela produlji.

Pogledajte na vecernji.hr