posjet biH

'Treći entitet nije rješenje, mi ćemo prihvatiti ono što vi dogovorite'

Foto: Zoran Grizelj/Večernji list
'Treći entitet nije rješenje, mi ćemo prihvatiti ono što vi dogovorite'
09.07.2013.
u 19:25
Josipović je prošetao do mosta koji povezuje Brčko i Gunju, gdje ga je na “ulazu” u EU dočekao šef misije EK u BiH Peter Sorensen
Pogledaj originalni članak

Drugog dana službenog posjeta BiH predsjednik Ivo Josipović boravio je u Tuzli i distriktu Brčko. U pratnji gradonačelnika Brčkog Ante Domića Josipović je prošetao do mosta koji povezuje Brčko i Gunju, gdje ih je na “ulazu” u EU dočekao šef misije Europske komisije u BiH Peter Sorensen, ali i brojni građani Brčkog koji su ih pozdravili gromoglasnim pljeskom. Na sredini mosta Josipović i Domić rezali su tortu koja je bila ukrašena zastavama BiH, Hrvatske i EU, nakon čega su popili šampanjac te se uputili u gradsku vijećnicu u Brčkom, gdje su se sastali s gospodarstvenicima iz BiH i Hrvatske.

– Kad je riječ o odnosima BiH i Hrvatske, uvjeren sam da će se područje suradnje širiti, uvjeren sam da će ulazak Hrvatske u EU vrlo povoljno djelovati i na BiH i mislim da nam se otvaraju zajednički novi prostori i za gospodarsku, kulturnu i svaku drugu suradnju – kazao je Josipović. Komentirajući zahtjeve Hrvata iz BiH za preustroj BiH i nacionalnu jednakopravnost, Josipović je kazao da dužnosnici iz Hrvatske ne žele davati recepte kako će se organizirati BiH.

– To je vaše unutarnje pitanje i sa svime što se tri konstitutivna naroda i ostali građani dogovore o tome kako će njihova domovina BiH izgledati, mi smo zadovoljni. Analize pokazuju da treći entitet nije rješenje – kazao je Josipović.

>> Josipović u BiH: Došao sam vam reći da smo prijatelji

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.