Gottfried Krueger je sa 16 godina došao iz Njemačke u Ameriku pomagati u stričevoj pivovari, naučio je posao i ubrzo se osamostalio. U svojoj pivovari u Newarku u New Jerseyu (saveznoj državi u kojoj je proizvedeno prvo pivo u Americi) uveo je sredinom tridesetih godina najveću tehnološku inovaciju u posljednjih šest tisućljeća pravljenja toga popularnog napitka: pivo u konzervi.
Samu konzervu je 14 mjeseci prije toga konstruirala American Can Company, ali je Krueger bio prvi pivar koji se usudio iskušati tu inovaciju.
Nakon prvih 2000 konzervi koje su podijeljene vjernim Kruegerovim kupcima, 91 posto pivopija dalo je povoljnu ocjenu toj inovaciji, ustvrdivši da je okus piva više nalik na točeno nego flaširano.
Prve konzerve Krueger's Finest Beera i Kueger's Cream Alea, koje su se prodavale u Richmondu u Virginiji, bile su čelične, tek kasnije se počeo koristiti aluminij i nisu imale "prstenčić" za otvaranje, koji je uveden tek 1964. (a 1975. pojavio se u modernom obliku, kao obruč koji ostaje pričvršćen za konzervu i poslije otvaranja).
Postojao je poseban šiljasti otvarač za konzerve (koji je brzo dobio nadimak crkveni ključ) kojim su se bušile dvije trokutaste rupe u poklopcu konzerve (veća da se iz nje pije, a manja da može ulaziti zrak).
Nakon Kruegera, i velika tvrtka Pabst (koja postoji i danas) prihvatila je pivsku konzervu i pivo u metalnim limenkama osvojilo je cijeli svijet. Pa, ako ovih dana povučete koji prstenčić i time otvorite pivo, nazdravite i tvrtki American Can Company i pivaru Gottfriedu Kruegeru, bez kojih biste se još uvijek mučili s bocama.