Kolumna

Tri kratke tv priče o Karamarku, Milanoviću i Leki

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Tomislav Karamarko
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Josip Leko
17.07.2014.
u 14:00
Sve vrvi bizarnostima, samo što znaš da se u Simpsonima možeš smijati, jer to je ipak crtani, a u našim dnevnicima su to stvarni likovi u čijim je rukama ova zemlja, pa mi jadnici možemo samo plakati.
Pogledaj originalni članak

Kad čovjek gleda naše informativne emisije, kao da gleda Simpsone. Sve vrvi bizarnostima, samo što znaš da se u Simpsonima možeš smijati, jer to je ipak crtani, a u našim dnevnicima su to stvarni likovi u čijim je rukama ova zemlja, pa mi jadnici možemo samo plakati.

Evo tri takva primjera iz sinoćnjeg Dnevnika Nove TV. Prvi primjer: Karamarko objašnjava zašto nije sudjelovao u radu Sabora i kaže – hej, pa ja sam bio na terenu, stranka mi je u rasulu. Ne mogu biti na dva mjesta! I još ima mudrosti kazati kako ga porezni obveznici plaćaju i kao šefa stranke, a ne samo kao zastupnika. E sad, misli li Karamarko da porezne obveznike doista boli uho za to što je njegova stranka u rasulu? A da ih je, usput, baš briga što im je država u jadnom stanju? Šef oporbe je jasno rekao što mu je na prvom mjestu...

Drugi primjer: Milanović iz Bruxellesa poručuje kako se zasad nema namjeru baviti izbornim zakonom. Kako to objašnjava? Pa kaže kako ova vlada ima preča posla. Pa radi li u vladi jedan čovjek (Milanović) ili radi vojska ljudi? Ili cijela ta vojska radi samo ono što vođa misli i ne može raditi dvije stvari istovremeno? I treći slučaj (pravi simpsonovski): Leko na sastanku sa sindikatima nazdravlja vodom i kaže: Voda je prijateljsko piće. A onda ga je lukava šefica sindikata upitala – a nije li i šampanjac, koji ste dan ranije pili u Saboru, bilo prijateljsko piće? A nama sada prodajete vodu... Kad se predsjednik Sabora počeo meškoljiti na fotelji, šefica sindikata je počela gasiti požar: Pa dajte, to je samo šala... Kamo sreće da su sva ova tri crnohumorna priloga stvarno bili šala.

MINUS

Dok na dostupnijim stranim programima (Fox, HBO...) vrvi od novih serija i dobrih starih repriza, na nacionalnim kanalima se natječu tko će pustiti dosadniju sapunicu.

PLUS

To je to - način na koji Petar Pereža iz studija komunicira s Bagom koji je na terenu. Urednici HTV-ova Dnevnika trebali bi za domaću zadaću gledati Dnevnik Nove TV. 

>> Gladan ostaje onaj tko radi i čeka milostinju poslodavca

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

ĆA
ćaćaća
14:54 17.07.2014.

opet kos nastupa..kad je hdz loš onda se pljuje samo hdz ali kad je sdp loš onda se pljuje i hdz i sdp..jer ne može biti da je samo sdp loš :)))

CI
ciara46
16:30 17.07.2014.

Ovaj crnimarko stvarno bubne i ostane živ. Pa zar ga mi plačamo da baulja okolo i skuplja poene za sebe? Jali taj tip normalan, mi ga plačamo da sjedi u Hr.saboru i da nešto konstruktivno radi, govori kao čelnik oporbe, a on nam se ruga bauljajuči po zemlji i inozemstvu. Koja sramota.

DU
Deleted user
19:17 17.07.2014.

Nevjerojatno je koliko je plaćenika sdp-a i hdz-a na ovom portalu koji nameću i nameću svoje uske poglede, brane svoje nesposobne vođe i njihove očigledne svakodnevne gafove.