NI KRIZA NIJE ZAUSTAVILA HUMANOST

Trideset radnika skuplja donacije za stradale u Haitiju

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Trideset radnika skuplja donacije za stradale u Haitiju
14.01.2010.
u 14:34
Tridesetak radnika složilo se da je važno pomoći te im nije bilo teško izdvojiti i u ovoj recesijskoj godini po stotinu kuna ne bi li zajedničku novčanu donaciju uputili razorenom i tugom obavijenom Haitiju. I do sada su rado pomagali, ali svatko za sebe.
Pogledaj originalni članak

- Nevolja ne poznaje ni granice niti nacionalnost - složno poručuju zaposlenici male obiteljske tvrtke “Sliško” iz Lužana pokraj Zagreba, koji su na prve vijesti o strahovitom potresu u Haitiju pokrenuli prikupljanje novčane pomoći u svojoj tvrtki.

Tridesetak radnika složilo se da je važno pomoći te im nije bilo teško izdvojiti i u ovoj recesijskoj godini po stotinu kuna ne bi li zajedničku novčanu donaciju poslali razorenom i tugom obavijenom Haitiju. I do sada su rado pomagali, ali svatko za sebe.

- Ovo je sada zajednička akcija svih radnika - objašnjava 67-godišnji Mijo Sliško, osnivač tvrtke nedaleko od Zagreba koja se bavi proizvodnjom proizvoda od pleksiglasa, a koji je i sam kao radnik u Njemačkoj često humanitarno djelovao.

- Za Domovinskog rata u Frankfurtu, gdje sam radio, skupljali smo pomoć za Hrvatsku. Jedino čega me je uvijek strah kada skupljamo donacije je hoće li novac otići u prave ruke - ističe Sliško otkrivajući kako je dio novca od 600 tisuća tadašnjih njemačkih maraka koje su prikupili od Hrvata u Frankfurtu završilo u pogrešnim rukama.

No da prikupljena donacija od 3700 kuna na humanost spremnih radnika neće završiti na pogrešnom računu, pobrinut će se i teta Vesna, prva dama tvrtke “Sliško” koja je već proučila žiro-račun Crvenog križa za uplatu pomoći stradalim Haićanima.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

TA
Takaros
14:51 14.01.2010.

Tu pomoć bu Milan nosio na Haiti? Bude dodao još nešto od zagrebačkog prireza?

Avatar slash_pod_cenzurom
slash_pod_cenzurom
16:24 14.01.2010.

\"600 tisuća tadašnjih njemačkih maraka koje su prikupili od Hrvata u Frankfurtu završilo u pogrešnim rukama\" imena? u cijim rukama je zavrsio novac ?

BS
bstrabi2
16:11 14.01.2010.

Samo da poslje toga ne završe u Remetincu.Kao tajkuni.Jer kod nas tko radi ode u remetinac....