TRAGEDIJA U KANIŽI

Trinaestogodišnjak poginuo vozeći "golf"

30.07.2002.
u 00:00
* Dječak je s prijateljima uspio pokrenuti automobil ostavljen u dvorištu i na izlazu iz Kaniže sletio je s ceste i udario u orah * Organi preminulog dječaka donirani za transplantaciju
Pogledaj originalni članak

SLAVONSKI BROD, KANIŽA - Trinaestogodišnji Mario Krištić umro je od ozljeda koje je u prometnoj nesreći zadobio vozeći neregistrirani "golf". U nesreći je lakše ozlijeđen njegov malodobni suputnik, a nesreća je šokirala Kanižu, selo petnaestak kilometara od Slavonskog Broda. Dječak je u subotu navečer uz pomoć prijatelja upalio neregistrano vozilo parkirano u dvorištu obiteljske kuće na ulazu u selo. Dječaci su najverojatnije krenuli prema Bebrini. Na izlazu iz Kaniže u opasnom je zavoju malodobni vozač zbog neprilagođene brzine bijelim "golfom" prešao na suprotnu stranu kolnika, sletio na travnjak i udario u orah.

- To je bio prvi put da je Mario, koji je inače ove godine završio šesti razred i bio živahan kao i sva djeca, uzeo automobil - rekla je dječakova majka Iva Krištić.

Udarac automobila u stablo čuli su obližnji ukućani, koji su bili zatečeni prizorom unesrećenih dječaka.

- Bila je ponoć kad smo čuli udarac, u autu su bila dvojica dječaka. Kad smo muž i ja stigli, bilo je to grozno za vidjeti. Susjed je već stigao i pozvao hitnu pomoć i policiju.

Opasan je to zavoj, prometne su nezgode česte, ali dosad nije bilo smrtno stradalih. Upozoravamo da je potrebno napraviti neku ogradu, ali nitko ništa ne poduzima. Stradali dječak bio je sitne građe, teško da je mogao i voziti, a usto i taj zavoj - ispričala je Zdravka Sudarević.

Kako smo doznali od obitelji Krištić, organi dječaka, koji je preminuo u slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević", donirani su za presađivanje.

M. Vrkljan

Pogledajte na vecernji.hr