NESVAKIDAŠNJI POTEZ

Troje hrvatskih zastupnika skinuto s leta u Beogradu: 'Namjerno su nas htjeli poniziti. Ovo je politička provokacija'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Peternel o kandidatima za predsjednika: Milanović mi ni u kojem slučaju nije prihvatljiv
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Igor Peternel o aktualnim temama
03.10.2024.
u 10:37
– Naravno da je to politička provokacija, a složio se s time i hrvatski veleposlanik u Beogradu Hido Biščević kojega je jedna kolegica kontaktirala i koji joj je kazao kako zna o čemu je riječ – kazao je Peternel.
Pogledaj originalni članak

Troje hrvatskih parlamentarnih zastupnika skinuto je s leta zrakoplovne kompanije Air Serbia na relaciji Beograd – Zagreb. Zastupnik novoosnovane stranke Domino Igor Peternel za Večernji list ispričao je kako se sve dogodilo. – Vraćali smo se iz Tirane i lovili smo let u Zagreb iz Beograda. Nisu nas htjeli pustiti u avion iako smo bili već praktički na pisti, nekoliko metara od busa koji je putnike trebao odvesti do aviona. Objašnjeno nam je da smo zakasnili i da smo "skinuti s leta". Očito je da su nas namjerno htjeli poniziti – rekao nam je Peternel koji je i dalje u Beogradu u jednom hotelu gdje čeka let u Budimpeštu, kamo danas mora stići na jednu konferenciju.

Preostale dvije članice hrvatske saborske delegacije otišle su jutros rano za Zagreb. No svi su morali prenoćiti u Beogradu.

– Oni su to nama sve lijepo organizirali nakon što su demonstrirali svoju silu na nama. Kolegice su se uzrujale. Sve imaju svoj posao, obaveze, obitelj. Naravno da je to politička provokacija, a složio se s time i hrvatski veleposlanik u Beogradu Hido Biščević kojega je jedna kolegica kontaktirala i koji joj je kazao kako zna o čemu je riječ – kazao je Peternel.  Osobno, kaže, ne misli ništa poduzimati zbog ove neugodne situacije. Ali očekuje od Ministarstva vanjskih poslova da razjasni što se dogodilo. 

Kontaktirali smo kompaniju Air Serbia i kad primimo njihov odgovor, objavit ćemo ga.

VIDEO

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 33

TO
Tohen001
10:52 03.10.2024.

S njima diplomatski istom mjerom, pa i više. To je Balkan koji ne razumije ništa osim sile.

TA
TajSam
10:58 03.10.2024.

To je srpska ljubav, kako ne shvaćaju, oni takve ljude nemaju svaki dan u svojoj balkanskoj mahali!

Avatar Nikola Šubić Zrinski
Nikola Šubić Zrinski
11:29 03.10.2024.

Ovakve stvari se događaju već godinama, a samo u zadnjih par mjeseci je bio slučaj Pavliček, Severina i sada ovo. E sad, kome nije jasno da je to meka srpska agresija na Hrvatsku i programirana srpska politika u funkciji dominiranja i omalovažavanja Hrvata i hrvatske države, taj je krajnje naivan ili zlonamjeran prema hrvatskoj državi. Pitanje je samo zašto hrvatska službena politika i diplomacija tako snishodljivo i dobronamjerno reagira na ta sustavna i programirana neprijateljstava prema Hrvatskoj i Hrvatima. Srbi dok im se ne odgovori istom mjerom ne će stati s takvom politikom nego će je još intenzivirati i proširivati sve dok ne nađu na prepreku.