Teroristički napad

Troje talaca poginulo u oslobađanju vladine zgrade u Iraku

Foto: Reuters
Troje talaca poginulo u oslobađanju vladine zgrade u Iraku
03.10.2011.
u 13:32
Pokrajina Anbar smještena 150 km sjeverno od Bagdada najsnažnije je Al-Qa'idino uporište u Iraku
Pogledaj originalni članak

Najmanje je troje talaca poginulo u oslobađanju vladine zgrade u iračkom gradu Al-Baghdadiju u pokrajini Anbar, koju je zauzelo šest terorista povezanih s Al-Qa'idom, objavili su irački dužnosnici.

Prema pisanju BBC-a, naoružani teroristi prerušeni u policajce upali su u vladinu zgradu, pri čemu su dvojica bombaša samoubojica odmah aktivirala eksploziv koji su nosila na sebi, dok su ostali otvorili vatru iz automatskog oružja.

Vladine snage okružile su zaposjednutu zgradu i nakon žestokih borbi svi su napadači ubijeni. Još nije poznato jesu li poginuli taoci stradali kao žrtve terorista ili su ubijeni tijekom oslobađanja zgrade.

Al-Baghdadi i pokrajina Anbar nalaze se oko 150 kilometara sjeverno od iračkog glavnog grada Bagdada i slove za najsnažnije Al-Qa'idino uporište u Iraku. Upravo je tamo bilo središte velikog broja pobuna protiv savezničkih snaga i iračke vojske.

Napadi su se posebno pojačali od kada je SAD najavio povlačenje svojih vojnika do kraja ove godine pa se sada vode pregovori o produljenju mandata određenog broja američkih vojnika i u 2012. godini.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
13:25 04.10.2011.

Dakle na “divljem istoku“ ništa novo, plemena se mlate i sve u slavu pustinjskog manuala.