Slučaj Vukovar

Tromblon i D. Maslov ponovno daju iskaze na sudu

Foto: Branimir Bradarić/VLM
Tromblon i D. Maslov ponovno daju iskaze na sudu
15.02.2011.
u 21:13
– Sve o tom događaju što znam već sam rekao u policiji u Zagrebu a sada sam dobio poziv da se u četvrtak, 17. veljače, javim u Županijski sud u Vukovar.
Pogledaj originalni članak

Uz vukovarskog branitelja Tihomira Purdu, koji će srbijanskim istražiteljima u ponedjeljak dati iskaz u BiH pritvoru, u svezi događaja od 5. studenoga 1991. godine u četvrtak će biti saslušani i vukovarski branitelji Petar Janjić Tromblon i Danko Maslov.

– Sve o tom događaju što znam već sam rekao u policiji u Zagrebu a sada sam dobio poziv da se u četvrtak, 17. veljače, javim u Županijski sud u Vukovar i ponovo sve to ponovim, rekao je kratko Janjić dodajući da će njegov suborac Maslov iskaz dati u Zagrebu. Janjić je jučer bio prisutan i na sastanku zapovjednika 204. Vukovarske brigade na kojem se, između ostaloga, govorilo i o slučaju Purda.

Odmah poslije uhićenja Purde i kada se doznalo da za isti događaj srbijansko tužiteljstvo tereti i ovu dvojicu branitelja Janjić je novinarima ispričao kako se toga 5. studenoga odvijala prava borbena akcija a ne nikakav ratni zločin kako to tvrdi Srbija. – Sve se dogodilo u Vinogradskoj ulici u vukovarskoj četvrti Borovo naselje. Istoj onoj Vinogradskoj ulici gdje je par dana ranije poginuo Blago Zadro. Krenuli su na nas kombiniranim tenkovsko pješačkim napadom i probili crtu obrane. Došli smo tamo na poziv i vratili liniju. U istoj toj akciji toga JNA vojnika Bojana Gačića mi smo previli jer je bio ranjen, imobilizirali i riskirali svoje živote da ga prevezemo do vukovarske bolnice.

Na putu su i pucali po nama. Tamo je operiran a ja sam nudio svoju krv ako mu zatreba. Nažalost, preminuo je. To je bila borbena akcija a ne nikakv ratni zločin, rekao je tada Janjić.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

AL
alphazulu99
22:02 15.02.2011.

Da li ce u Vukovar doci srpski istrazitelji, kako bi ispitali Janjica i Maslova?

Avatar bucalo
bucalo
23:40 15.02.2011.

a ljudi moji nema vise cekanja ovo je prevrsilo svaku mjeru

BM
Boris Markovic
15:12 16.02.2011.

@babatero: Hvala ti na trudu da napises komentar pominjuci moj nik. Ne mogu da kazem da sam razumeo smisao tvoji reci, ali je cinjenica da tvoj post lepo zvuci (kao haiku poezija). Sto se opanaka tice, obujem ih ponekad.