PRITISAK NA STANOVANJE I SOCIJALNI SUSTAV

Trudeau reže imigraciju: 'Otišli smo predaleko, nismo uspjeli pronaći ravnotežu'

Foto: PATRICK DOYLE/REUTERS
Canada's Prime Minister Justin Trudeau arrives at Parliament Hill in Ottawa
Foto: BLAIR GABLE/REUTERS
FILE PHOTO: Canada's Prime Minister Justin Trudeau takes part in a press conference on Parliament Hill in Ottawa
Foto: BLAIR GABLE/REUTERS
Canada's Prime Minister Justin Trudeau takes part in public hearings for an independent commission probing alleged foreign interference in Canadian elections in Ottawa
Foto: Evan Buhler/REUTERS
Canada's Prime Minister Trudeau and France's President Macron attend a press conference in Montreal
25.10.2024.
u 03:53
Istovremeno se planira smanjuje broja privremenih stanovnika za stotine tisuća godišnje, stoji u priopćenju imigracijskog odjela.
Pogledaj originalni članak

Kanada je otišla predaleko u odgovoru na nedostatak radne snage nakon pandemije, rekao je u četvrtak premijer Justin Trudeau čija je vlada predstavila plan za smanjenje broja imigranata kako bi ublažila pritisak na stanovanje i socijalne usluge. Javno mnijeme u zemlji, koja se povijesno ponosila statusom države koja prihvaća nove useljenike, od nedavno se protivi imigraciji koju se okrivljava za smanjenje priuštivog stanovanja.

"U burnim vremenima kad smo izašli iz pandemije, između rješavanja potreba za radnom snagom i održavanja rasta stanovništva, nismo uspjeli postići pravu ravnotežu", rekao je Trudeau. Kanada bi trebala dovesti 395.000 novih stalnih stanovnika 2025., 380.000 2026. i 365.000 2027., manje u odnosu na 485.000 ove godine.

VEZANI ČLANCI

To je prvo višegodišnje smanjenje otkako je Ottawa 2018. počela donositi višegodišnje planove useljavanja. Kanada je iduće godine planirala dovesti 500.000 i isto toliko 2027. godine.

Istovremeno se planira smanjuje broja privremenih stanovnika za stotine tisuća godišnje, stoji u priopćenju imigracijskog odjela. Vlada se nada da će više od milijun ljudi čije će vize istjecati u narednim godinama otići dobrovoljno. Ankete pokazuju da sve veći broj Kanađana misli da Kanada dovodi previše imigranata.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.